Grevinde Dannerløbet for 26. gang

Grevinde Dannerløbet for 26. gang

JÆGERSPRIS: Ikke et ord om corona, men efter to års pause er det med stor glæde, at Hjerteforeningens motionsklub Jægerspris er tilbage med det 26. årlige og traditionsrige Grevinde Dannerløb søndag den 3.april i Nordskoven, Jægerspris. 

Løbet skydes i gang af formanden for Jægerspris Netværk Brugsuddeler Søren Brøgger. Der forventes at være 1.000 tilmeldte børn og voksne. Der er tilknyttet 100 frivillige til løbet, og mange løbere har deres familie med på ”forårsskovturen”, så Dannerløbet er et af de største en-ags arrangementer i Hornsherred.

Grevinde Dannerløbet omfatter 4 distancer: ½ maraton, 10 km, 5,6 km og et 2 km børneløb. Alle løb foregår i skoven og omkring slottet. 

Direktøren for Hjerteforeningen i Danmark, Anne Kaltoft, vil inden starten give løberne motivation med fra Rejsestaldens scene, ligesom mange fra Hjerteforeningens medarbejderstab vil deltage aktivt i løbet.

Startområdet er cirka 500 meter fra Rejsestalden inde i skoven og det første løb skydes i gang klokken 11. 

 Vejret er der ingen garanti for, men løbet foregår i læ for vind og vejr på smukke og gode skovveje og kortere åbne strækninger på asfalt.  

Der er præmier til de tre hurtigste m/k på hver distance for deltagere under 45 år og over 45 år. 

Børneløbet på to kilometer plejer at være er en stor succes. Der forventes over 250 tilmeldte børn i løbet, som skydes i gang af direktøren Nils Sættem, Grevinde Danners Stiftelse. 

Der tages ikke tid på børneløbet, men alle børn får en medalje, samt billet til en is fra det lokale ishus. 

Motionsklubben har i år haft et særligt træningshold for motionister der havde et ønske om at kunne løbe distancen på 5,6 km. Motionisterne har været vedholdende og alle satser på succes til Grevinde Dannerløbet.

Hovedgaden spærres af
Motionsklubben har igen i år fået tilladelse til, i nogle timer, at spærre Hovedgaden af ud for Rejsestalden under løbsafviklingen. 

Det gøres for at øge sikkerheden og give bedre plads til de mange hundrede løbere og tilskuerne, der befinder sig i målområdet før og efter start. 

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »