Godt nytår

Godt nytår

Af borgmester John Schmidt Andersen

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Her på tærsklen til et nyt år er det naturligt at kigge tilbage på det år, der er gået – og glæde sig til alt det, det nye år vil byde på.

For mig har 2018 været et år med fart på, hvor der er sket rigtig meget. Noget af det, jeg husker bedst og tager med mig ind i 2019, er det engagement og den interesse, som I borgere i hele Frederikssund Kommune viser for kommunen.

Jeg kommer rundt til mange forskellige arrangementer og møder i hele kommunen i løbet af et år. Her får jeg mulighed for at tale med både borgere og erhvervsliv om alt fra udvidelse af Frederikssundmotorvejen til trivsel i skolerne. Ens for alle dem, jeg møder, er, at de ønsker det bedste for Frederikssund Kommune, ligesom jeg selv og resten af Byrådet gør det.

Derfor glæder det mig også, at så mange har valgt at bruge tid på de borgermøder og informationsmøder, vi har haft i årets løb. Til den slags deles der mange holdninger, når emnerne debatteres, og selvom vi ikke alle kan være enige om alting, så sætter jeg stor pris på at høre jeres meninger.

Mange har også gjort deres indflydelse gældende i forhold til den nye handicap- og psykiatripolitik samt værdighedspolitikken, ligesom vi har fået gode input, når det handler om Kultur- og havnebadet, navngivning af den nye vej over Fjordforbindelsen og meget andet. 

I alle tilfælde betyder jeres bidrag, at vi politikere får nye ideer, forslag og perspektiver på sagerne, og derfor er disse åbne offentlige processer både givtige og vigtige.

Et andet sted, hvor jeg oplever stort engagement, er blandt de frivillige. Om det er kultur, idræt, socialt eller noget helt andet, så er de frivilliges indsats uvurderlig, både for os som kommune, men i særdeleshed også for de borgere, der beriges af de frivilliges arbejde. Det fortjener de et klap på skulderen og en stor tak for.

Vi bor i en kommune, der vokser. Der bygges mange nye boliger, og der er lokalplaner undervejs for endnu mere byggeri, nye borgere flytter hertil, ledigheden er lav og erhvervslivet er tilfredse. Faktisk så tilfredse, at vi i 2018 blev kåret til landets mest erhvervsvenlige kommune ifølge en undersøgelse foretaget af Dansk Byggeri. Det kan vi godt være stolte af – det er jeg i hvert fald.

Udbygningen af byen Vinge fik en turbulent start på året, og vi har i årets løb arbejdet med at afklare, hvordan projektet bedst muligt kommer videre. Vi har lært af fortiden, og projektet er landet på benene igen. I øjeblikket forbereder vi salg af grunde i Vinge, ligesom vi i løbet af 2019 kan se frem til påbegyndelsen af Vinge Station.

I 2019 kan vi se frem til flere store begivenheder – blandt andet vil det nye børnehus i Skibby stå færdigt, det ny Kultur- og havnebad vil åbne for badeglade gæster, og selvsamme gæster kan se den nye svømmehal tage form og nærme sig sin åbningsdag, og så vil Kronprinsesse Marys Bro blive færdigbygget. Jeg ser frem til at alle fire står klar til åbning.

Jeg håber, at jeg i det nye år vil møde mange af jer rundt omkring i kommunen. Og jeg håber, at I vil blive ved med at være engagerede borgere, der kerer jer om kommunens fremtid. 

I sidste ende ønsker vi jo alle det samme – en sund og velfungerende kommune til glæde for os alle sammen.

Rigtig godt nytår.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »