Gadekampe, sabotage og våben

0

SKIBBY: 85 deltagere lyttede i næsten 2,5 timer til lokale historier fra besættelsestiden, da formand for ”Historisk Forening i Frederikssund”, Peter Thinghøj, holdt foredrag onsdag aften den 9. marts i naboforeningen ”Historisk Forening for Skibby og omegn”.

De mange kendte begivenheder på landsplan blev relateret til området ”Frederikssund og omegn på begge sider af fjorden” med særligt fokus på modstandsbevægelsens aktiviteter og ledende personligheder.

Inden da var forårssæsonen i ”Historisk Forening for Skibby og omegn” blevet skudt i gang med den årlige generalforsamling.

Den forløb i god ro og mag med genvalg af formand Niels Nielsen og på resten af bestyrelsesposterne. Dertil godkendte de fremmødte medlemmer, at kontingentet fra 2024 stiger.

– Også hos os kræver det flere penge end før at opretholde aktivitets- og ambitionsniveauet, sagde Niels Nielsen.

– Men med mindst tre foredrags-arrangementer hvert forår og hvert efterår er det jo stadig en god og billig forening at være medlem i, tilføjede han.

De næste arrangementer i ”Historisk Forening for Skibby og omegn” er lørdag den 1. april, hvor der er ”Tril påskeæg” i Lindegårdsparken, og tirsdag aften den 11. april med foredraget ”Hvad skal der ske med de danske skove?” ved tidligere skovrider og godsforvalter Esben Møller Madsen.

Fotos: Steen Westh

Share.

About Author

Avatar photo