Frederikssund Kommune får Fritidspas

Frederikssund Kommune får Fritidspas
Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Børn og unge i udsatte positioner kan se frem til muligheden for at få Fritidspas i 2022 og 2023. Frederikssund Kommune har nemlig modtaget tilskud fra Socialstyrelsens ansøgningspulje til Fritidspas.

Fritidspasset skal sikre, at børn og unge i alderen 0-18 år, der af sociale, økonomiske og/eller kulturelle årsager er begrænset i at deltage i fritidsaktiviteter, får mulighed for at blive en del af fritidslivet. 

Målet er at give børn og unge gode oplevelser i foreningsfællesskab, da det kan være med til at styrke deres sociale netværk og trivsel. 

Fritidspasset kan bruges til mange forskellige foreningsaktiviteter, som for eksempel svømning, fodbold, musik, spejder eller en anden fritidsaktivitet i en af Frederikssund Kommunes mange foreninger. Der er rig mulighed for at finde noget, som barnet eller den unge har lyst til og måske endda brænder for.

Mulighed for følgeordning
Fritidspasset omfatter økonomisk støtte til medlemskontingent samt mulighed for støtte i forbindelse med valg af aktivitet, tilmelding og opstart i en fritidsaktivitet fra ordningens fritidsvejledere og med udgangspunkt i barnets og familiens behov. 

Der er ligeledes mulighed for en følgeordning, hvor fritidsvejlederen tager med barnet eller den unge til aktiviteten samt tager den indledende dialog med foreningen, så barnet eller den unge får en god start på sit nye fritidsliv.

Fritidspasset forventes at kunne søges fra maj 2022. Familier kan ansøge om fritidspas i samråd med medarbejdere fra Frederikssund Kommune, der har jævnlig kontakt med børn, unge og familier. 

Det kan være sundhedsplejersker, lærere, pædagoger, sagsbehandlere med flere. 

Gives der fritidspas vil kommunens fritidsvejleder tage kontakt til barnet/den unge og dennes familie og tilbyde yderligere støtte til tilmelding og opstart i en fritidsaktivitet, hvis der er behov for det.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »