Frederikssund er danmarksmester i trafikundervisning

Frederikssund er danmarksmester i trafikundervisning
Frederiksund Kommune bliver kåret til vinder af Kommunernes Skoletrafiktest 2023. Foto: Rådet for Sikker Trafik.

Rådet for Sikker Trafik har kåret Frederikssund Kommune som den bedste i landet, når det gælder arbejdet med trafikundervisning og trafiksikkerhed blandt børn og unge.

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Hvert år holder Rådet for Sikker Trafik en konference om trafiksikkerhed, hvor vinderen af Kommunernes Skoletrafiktest bliver kåret.

I år gik prisen til Frederikssund Kommune, der dermed kan kalde sig danmarksmester i at arbejde med trafikundervisning og trafiksikkerhed blandt børn og unge.

– Det er et område, der har stor politisk bevågenhed i Frederikssund Kommune, og det er et superflot arbejde, som vores vej- og skoleforvaltning har udført. Som borgmester er jeg naturligvis rævestolt over, at andre også kan se, hvor meget det har værdi for alle vores skolebørn, fortalte en glad borgmester Tina Tving Stauning (A).

– Der er ingen tvivl om, at dedikerede medarbejdere både i Teknisk Forvaltning og ude på skolerne samt det gode samarbejde med frivillige tilsammen har været mere end solidt og har givet Frederikssund Kommune den meget flotte placering.

Tæt samarbejde har gjort det muligt

– Vores resultater er kun mulige, fordi vi har et fantastisk samarbejde mellem vej- og skoleforvaltning, de enkelte skoler og Nordsjællands Politi.

– Skolerne har de bedste færdselskontaktlærere, man kan tænke sig, som gør et utrolig stort arbejde for, at de og deres kollegaer får gennemført trafikundervisning på skolerne, siger Sofie Caspersen, der er ingeniør i Vej og Trafik og som modtog danmarksmester-diplomet på vegne af Frederikssund Kommune.

Hun tilføjede betydningen af, at pædagogiske ledere og skoleledere ude på skolerne bakker indsatsen op ligesom Nordsjællands Politi understøtter arbejdet og kommer ud og er synlige på skolerne

Både trafik- og klimaperspektiv

Kommunernes Skoletrafiktest undersøger hvert år, hvordan de enkelte kommuner arbejder med trafikundervisning i landets grundskoler samt den kommunale forankring af arbejdet med trafiksikkerhed blandt børn og unge.

– Trafikundervisning er ligesom seksualundervisning, erhvervsvejledning og trivselsindsatser et såkaldt ”timeløst fag”. Det vil sige fag, som ikke har en fast plads på skemaet, og som det derfor kræver en særlig indsats at tilgodese i en hverdag med mange andre faglige mål, der presser sig på. Temaer i de timeløse fag retter sig imod elevernes livsduelighed, og det er det noget af det vigtigste, vi kan give eleverne med på vejen. Det glæder mig, at kommunens medarbejdere er kommet så flot i mål med deres indsats på trafikområdet, fortæller Anna Poulsen (F), der er formand for Skole, klub og SFO.

En af Frederikssund Kommunes mange indsatser på området var trafikdagen på alle skolerne, som blev holdt i marts i år.

Her kunne eleverne prøve kræfter med alt lige fra gå-prøve og den lille cyklistprøve til et naturfagligt forløb med test af bremser, fart, balance og synlighed.

Endelig var der også førstehjælp på skemaet.

Andre artikler fra denne uge