Fra stenalder til vikingetid ved broen

Fra stenalder til vikingetid ved broen

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Fra 2015 – 17 har arkæologerne fra ROMU foretaget omfattende undersøgelser ved de vejanlæg, der skal føre frem til den nye bro ved Roskilde Fjord. 

Det er en af museets største arkæologiske undersøgelser nogensinde. Torsdag den 28. marts får alle mulighed for at høre om de mange fund, når ROMU inviterer til foredrag på Frederikssund Museum, Færgegården.

Aftenens foredragsholder, museumsinspektør og arkæolog ved ROMU, Palle Østergaard Sørensen, fortæller om nogle af de spændende opdagelser, der er blevet gjort i forbindelse med udgravningerne. 

Foredraget omhandler gravninger på begge sider af broen og spænder fra tidlig stenalder til vikingetid.

Tid, pris, sted: 28. marts klokken 19 til 21, kroner 50.  Prisen inkluderer adgang til museet. Billetter kan købets ved indgangen eller på billetto.dk.

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »