Formanden blev fuglekonge

Formanden blev fuglekonge

SKIBBY: Endnu engang har Kreds 57’ skydeafdeling afviklet den årlige traditionsrige fugleskydning

Dagen startede med morgenkaffe hos den afgående fuglekonge Kurt Jensen i Skibby.

Også i år er der blevet malet en platte af Kirsten Svendsen fra Vellerup. Fuglekongen får selv lov at bestemme motivet og denne gang var ønsket et motiv med ”Naturekspressen” .

Platten bliver senere hængt op på væggen på skydebanen i Skibby. Lige nu er der 36 stk., startede i 1984.

Herefter fik fuglekongen og hans kone Lene en tur rundt i området i dejligt solskinsvejr og i en flot skinnende jeep (tilhørende Hans Rasmussen i Ferslev).

50 skytter

Efter flaghejsning og sang startede skydningen mod fuglen, og cikra 50 skytter alt i alt fandt vej til den gamle udendørsbane i Vejleby.

– Alt var fuldstændig som vi plejer, bortset fra at skydningen blev meget forsinket i forhold til tidligere. Der måtte bruges 675 skud for at få alle dele af fuglen ned, fortæller klubbens formand Karen Brogaard Jensen.

Resultatet blev følgende:

Venstre klo blev skudt ned af Maja Roed for Lis Sørensen. Højre klo: Svend-Erik Jensen for Arne Simonsen. Kronen: Mogens Eliasen for Mads-Ole Madsen. Næbbet: Benny Jensen for Flemming Sørensen. Halsen: Matias Andersen for Per Larsen. Halen: Maja Roed for Agnethe Sørensen. Venstre vinge: Karin Christensen for Svend-Erik Jensen. Højre vinge: Arne Simonsen for Lene Ottesen og endelig faldt brystpladen ved Hans-Henning Pedersen for Karen Brogaard Jensen.

– Dvs. at sidstnævnte blev den nye fuglekonge. Og nej, ingen snyd. Det er fuldstændig tilfældigt, at det blev formanden for skydeafdelingen, forsikrer Karen Brogaard Jensen.

Arrangementet giver et rigtig pænt overskud, så der er noget ”at arbejde med” i løbet af vintersæsonen til glæde for en masse børn.

Skydeudvalget takker derfor alle, der købte kort samt deltog ved skydningen – og derved støtter arbejdet i foreningen. Der lyder også en tak til dem, der sponserede præmier til skydeklubben.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »