Foreninger og idrætten blev hyldet

Foreninger og idrætten blev hyldet
Omkring 250 mennesker deltog i årets prisfest i Skibbyhallen. . Fotos: Frederikssund Kommune.

Det er en årlig tilbagevendende begivenhed at Folkeoplysningsudvalget i Frederikssund Kommune uddeler en række priser for at hylde idrætterne og det brede foreningsliv i kommunen.

Af journalist Conny Probst

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Hver eneste dag går en lang række frivillige og udøvere i gang og skaber liv og aktiviteter i foreningerne til glæde for alle, som deltager.

Og det er netop disse mennesker, der bliver hyldet ved den årlige prisfest, der i år foregik i Skibby Hallen.

Flere midler til foreningerne

Efter en musikalsk indledning fra Frederikssund Musikskole og et oplæg om de ændrede rammevilkårs betydning for børn og unges trivsel af Søren Østergaard fra Center for Ungdomsstudier var der fællesspisning.

Herefter kunne selve prisfesten begynde.

Formanden for Folkeoplysningsudvalget, Kenneth Jensen (A) stod for uddelingerne, men startede med at fortælle de mange fremmødte foreningsfolk, at:

– I udvalget har vi besluttet, at vi i år viderefører to puljer, I som foreninger kan søge midler fra. Vi har afsat 100.000 kroner til puljen for internationalt samarbejde og 150.000 kroner. til vores initiativpulje.

– Med Initiativpuljen ønsker vi at støtte nye initiativer, som er med til at fremme det frivillige engagement i foreningen eller aftenskolen, nye aktiviteter, som ikke før er afprøvet i foreningen eller aftenskolen, samt nye samarbejder eller partnerskaber, som ikke før er afprøvet i foreningen eller aftenskolen.

– Det varer ikke længe, før I kan læse mere om puljerne og søge dem via kommunens hjemmeside, fortalte Kenneth Jensen.

Idrætsprisen

Vinderen af årets idrætspris blev Josephine Vedel Søndergaard Nielsen fra Skibby Ride- og Voltigeklub. I motiveringen for indstillingen lød det blandt andet:

”Josephine er en helt speciel person. Hun brænder for sin sport, som er voltige. Hun deltog i mange stævner i foråret 2023 og blev flot placeret i top tre. Det gjorde at hun blev udtaget af Dansk Rideforbund til at repræsentere Danmark ved VM i Voltige for Junior. Her var Josephine oppe mod 56 af de bedste voltigører fra hele verden, og fik en flot sølvmedalje”.

– Jeg blev ret overrasket, men det er ret fedt at vinde prisen, fortalte en glad Josephine.

– Voltigering er en ret dyr sport, så præmien på 5000 kroner skal nok få ben at gå på f.eks. til nye dragter, mente vinderen.

Josphine er blot 16 år gammel og har dyrket voltigering i fem år.

Lederprisen

Årets lederpris gik til Benjamin Withen fra Frederikssund Børnefilmklub. Benjamin overtog formandsposten i børnefilmklubben i 2020, og skulle dermed løfte arven efter klubbens første formand.

En klub han selv var kommet i som barn og her havde fundet et fristed i filmenes verden.

Han har ydet en formidabel indsats for klubben, som nu har over 1.000 medlemmer fordelt over hele Frederikssund Kommune.

Desuden er der nu skabt særligt ungdoms-medlemskab, ny-opbygget hjemmeside, nyhedsbreve, forfilm og meget andet.

Benjamin Withen forstiller sig, at prisen på 5000 kroner skal gå til en god sommerfest for de mange frivillige, der er med til at drive filmklubben.

Unge lederprisen

Det blev Caroline Olsen fra Rulleskøjteklubben FRISK, der løb med Unge lederprisen, som gives til en leder under 25 år.

Caroline træner klubbens ældste solo- og eliteløbere på Ådalens Skole fire – fem gange ugentligt i cirka tre tilre timer hver gang.

Hun startede i klubben som hjælpetræner i 2015 og har blandt andet været med løberne til VM i Columbia.

Fritidsprisen

Årets fritidspris gik til to personer, der sammen har sat initiativet Bikepark Frederikssund i verden.

Bikepark Frederikssund er et ganske nyt initiativ, da det kun er cirkaet år siden, foreningen og parken så dagens lys.

Af indstillingen fremgår det blandt andet, at initiativet er forankret i CK Viking, men det er Anders Laustsen og Jes Dabelsteen, som er de to ildsjæle bag initiativet.

Et initiativ som de to har planer om at bygge videre på i årene der kommer.

Anerkendelser

Efter prisuddelingerne blev der uddelt ikke færre end 95 anerkendelser.

De gives til personer eller hold fra en forening, der er godkendt som folkeoplysende forening i Frederikssund Kommune, og som har vundet guld, sølv eller bronze ved internationale eller danske mesterskaber, eller vundet guld ved landsdelsmesterskaber eller sjællandske mesterskaber i regi af Danmarks Idræts-Forbund, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, Dansk Firmaidrætsforbund eller Dansk Handicap Idræts-Forbund.

Denne gang kunne også spejdere eller spejdergrupper opnå en anerkendelse, hvis de har vundet en eller flere godkendte spejderaktiviteter, eller som har gennemført projekter eller events som har et specifikt, udfordrende spejdermæssigt islæt.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »