Foredrag om Danmarks udbryderkonge nummer 1

Foredrag om Danmarks udbryderkonge nummer 1
Selvportræt.

SKULDELEV: Skuldelev-Selsø Multikulturforeningen inviterer til et spændende foredrag om Danmarks mest kendte udbryderkonge – Carl August Lorentzen.

Det foregår fredag den 31. oktober i Skuldelev Hallens Cafe. Dørene åbnes klokken 18, hvor man kan spise sin medbragte mad på medbragt service. Drikkevarer købes i baren.

Selve foredraget starter kl okken 19.

Foredraget holdes af Niels Ole Frederiksen fra Middelfart, der er vokset op i Danmarks mest afgrænsede kirkesogn – nemlig Horsens Statsfængsel, eller som det hedder i den oprindelige og folkelige version ”Horsens Tugthus”.

Grunden til, at Niels Ole Frederikssen blev født dette særegnede sted, er den, at hans far, Arne Frederiksen, ikke var indsat men ansat, først som viceinspektør og senere som inspektør ved Horsens Statsfængsel. En lille, men trods alt en væsentlig forskel.

Foredraget om den mest berømte af alle udbryderkonger i Danmark, giver et fantastisk indblik i en spændende og unik persons liv.

Carl August Lorentzen var ikke en helt almindelig kriminel. Har var en charmør, kreativ og en habil kunstner, og så han havde en humoristisk tilgang til alt, hvad han foretog sig.

Rigtig mange mennesker respekterede ham – også politiet. Carl August Lorentzen spillede eksempelvis skak med politicheften, når har var til forhør.

Det dramatiske højdepunkt i vaneforbryderens karriere fandt sted, da han på en særlig spektakulær måde flygtede fra Horsens Statsfængsel gennem en 18 meter lang tunnel under fængselsgården.

Dette og meget mere vil Niels Ole Frederiksen fortælle om.

Andre artikler fra denne uge