Første skridt mod cykelsti til Kulhuse

Første skridt mod cykelsti til Kulhuse

Arbejdet med anlæggelse af en cykelsti mellem Jægerspris og Kulhuse er under forberedelse, blandt andet ved hjælp af en drone.

 

JÆGERSPRIS/KULHUSE: Forleden kunne man langs Kulhusevej mellem Jægerspris og Kulhuse se en drone cirkel rundt i luften i 65 meters højde.
Flyvningen blev foretaget af en landmåler, der skal opmåle og tage fotos af vejstrækningen til brug for projekteringen af den kommende cykelsti mellem Jægerspris og Kulhuse.
Dronen kastes op i luften, hvorefter den flyver efter en forprogrammeret rute.
Billederne fra dronen bliver efterfølgende sammensat til et målfast 3D-kort over området.

 
10,8 millioner kroner
Kulhusvej forbinder Jægerspris og Kulhuse og har en døgntrafik på cirka 3.000 biler om vinteren og cirka 5.000 biler om sommeren.
Særligt i sommermånederne er der en del cykeltrafik bestående af blandt andet familier med børn på ferie med cykelanhængere og oppakning.
Det giver trængsel på vejen især i sommerperioden, hvor trafikken er tættest. Derfor har en cykelsti til Kulhuse længe været et stort ønske blandt borgerne, og ved det seneste budgetforlig besluttede Frederikssund Byråd at afsætte 10,8 millioner kroner over de næste fire år til projektet.

 
Projektering og udbud
Efter opmålingerne af strækningen er der stadig en del arbejde, før de første cyklister kan glæde sig over den nye sti. Der skal blandt andet ske arealerhvervelse langs Kulhusvej og laves en projektering af cykelstien.
Herefter skal arbejdet med anlæggelsen af stien i udbud og en kontrakt skal indgås, før selve anlægsarbejdet kan begynde.
Den samlede anlægssum for hele projektet ventes at være på 18,7 millioner kroner.
Cykelstien vil løbe langs Kulhusvej, og vil komme til at dække syv kilometer fra Jægerspris til udmundingen af Gammel Kulhusvej.

Andre artikler fra denne uge