Flere indslag fra den kommunale revy

Flere indslag fra den kommunale revy
Foto: Søren Skov

Af Søren Skov

Nyvej 6, Skibby

Vi har alle vores kæpheste, og for tiden er en af mine at brokke mig over, at Frederikssund Kommune ikke gør det projekt færdig på Saltsøvej i Skibby, som blev startet 1. november sidste år.

De lovede fællesstier til fodgængere og cyklister skulle være færdig midt i december, blev kommunen refereret for i Hornsherred Lokalavis den 21. september.

Men nu sidst i juli er der stadig ikke sket mere, end at alle kantstenene er flyttet 80-200 cm ud på vejen, der dermed er blevet meget smallere og mere usikker at cykle på.

Det tog tre vintermåneder.

I sidste uge gjorde jeg mig morsom i et debat-indlæg i Lokalavisen Frederikssund på ”Vej & Parks” bekostning og kaldte min kommunikation med afdelingen for ”revy”.

Især finder jeg det lige lovlig morsomt, at projektet efter sigende nu slet ikke skal gøres færdigt af ”miljøhensyn” – samtidig med, at man bruger ressourcer, tid og (løn)kroner på at skifte dækslerne på Skibbys gader ud, for at bilerne kan køre over Frederikssund Kommunes logo.

Men der har skam været flere indslag i denne revy, end der var plads til i et enkelt indlæg:

I februar lå jeg i mail-korrespondance med ”Vej & Park” om, hvorvidt det nu brede fortov allerede var en fællessti, FØR skilte og afstribning kom på plads.

Men den 27. februar passerede jeg en dag en af afdelingens biler parkeret på Saltsøvej på en måde, der ville være smækulovlig, hvis der var tale om en cykelsti. Så jeg konkluderede, at jeg havde ret, og at ”Vej og Park” var gået i revy-humør.

Og så var der den dag i sidste halvdel af maj, hvor jeg kørte hjem fra en tjans i biografen og mødte afspærringer, advarselsskilte med ”Afstribning” og to arbejdspersoner gående med hver sin ”malerbøtte-på-hjul” på Saltsøvej.

”OK – nu har de fattet det,” tænkte jeg. Ak nej, da jeg et par timer ville fejre det med at tage et par billeder til Facebook af de færdige fællesstier, var afspærringer og skilte var fjernet, og arbejdsfolkene kørt uden at have malet noget.

Men så var der jo gået tid med det.

De seneste par uger er de brede fortove på Saltsøvej blevet fyldt med tal og kodemeddelelser, der kunne tyde på, at der er et kommunalt revy-nummer, vi endnu ikke har set.

”Tag dog og cykel dog på fortovet! Der er jo plads til det,” siger mange af mine bekendte i nabolaget.

Men det er mig simpelthen imod, da færdselsloven blev mig så kraftigt indprentet, da jeg var skolebarn og gik og cyklede i de samme gader for 50 år siden.

Det syn’s jeg faktisk, vi også skylder nutidens skolebørn, ikke mindst fordi trafikken i vores gader jo er temmelig meget mere farlig i dag.

Dertil er det faktisk ulovligt at cykle på fortovet.

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »