Eventyrlige oplevelser i Fjordlandet

0

FJORDLANDET: Uge 42 er lige om hjørnet, og det bugner med børnevenlige aktiviteter i Roskilde, Lejre og Frederikssund i efterårsferien.

Tag med tilbage til fortiden og oplev på egen krop, hvordan vores forgængere levede. Bliv klogere på de danske vikinger, oplev efterårstraditioner fra de gode gamle dage eller prøv en togtur med Hedeland Veteranbane.

– Fjordlandets efterårsferieprogram er i år spækket med eventyr, inspiration, aktiviteter, overraskelser og mulighed for fordybelse med børn og børnebørn i alle aldre i hele uge 42, fortæller VisitFjordlandets direktør, Thomas Kær Mahler.

Man kan eksempelvis drage tilbage til Danmarks vilde vikingetid og besøge hele to vikingemarkeder i Fjordlandet – nemlig i Sagnlandet Lejre og hos Frederikssund Vikingespil. Der vil være masser af inddragende aktiviteter, bueskydning, træktur på hest og mulighed for at møde kyndige og dygtige håndværkere.

På Lejre Museum bliver børn og deres familier sendt afsted på mission af selveste Odin. Ravnene Hugin og Munin var guden Odins flyvende efterretningstjeneste.

Ved daggry fløj de to ravne ud til alle verdens afkroge for at indsamle efterretninger. Børnene kan prøve kræfter som Odins trofaste følgesvende, godt hjulpet på vej af museets ravne-ekspert.

På Tadre Mølle kan man fra den 15.-23. okt. prøve træværkstedet, moste æbler eller være med til store bagedag.

Selsø Slot inviterer inden for i slotskøkkenet, hvor man kan være med til at sylte rødbeder. Der er også blomsterkrans-værksteder.

På Færgegården, Fredesund Museum er efterårsferien fyldt med gys, gengangere og grumme væsener.

Kør med

Naturekspressen

Man kan også vælge at tage børnene med i Naturekspressen i efterårsferien og oplev eHornsherreds spisekammer hvor der produceres utallige lækre fødevarer.

Turene tager deltagerne med forbi flere lokale producenter og hyggelige gårdbutikker; der gøres stop hos blandt andet Selsø Øko, Svanholm og Valnøddegården, Bredagergård og Mørkebjerggård. Turen byder også på smagsprøver og souvenirs.

På Egholm Museun kan man få en kanon-oplevelsemed børnevenlige rundvisninger i 2. verdenskrigsudstillingen eller spændende mørkevandringer ved slottet. Kun udstyret med lommelygter og satinlys vil man kigge på parkens gravsten og slotsruin samt de mørke stuer.

Man kan se det fulde efterårsferieprogram for Fjordlandet på: www.visitfjordlandet.dk

Fjordlandet

Share.

About Author

Avatar photo