En taknemmelig kunstner i Hornsherred

En taknemmelig kunstner i Hornsherred

Da jeg i sin tid fik til opgave at levere en klumme i ny og næ til avisen her, var det ud fra synsvinklen at være kunstner i lokalområdet.

Det har jeg nu været i rigtig mange år og jeg nyder det i fulde drag. Mange siger, at det må være dejligt at leve af sin hobby og bare sidde og male dagen lang.

Det er sådan en af de opfattelser, der ikke stemmer helt overens med virkeligheden. At det er et super dejligt arbejde, er ikke forkert, men der er meget andet i det end bare at male. Det er bl.a. det, der gør det til både et dejligt og spændende arbejde.

Grundstenen i min virksomhed er naturligvis at skabe kunsten – bl.a malerier. Men det er meget sjældent, jeg sidder ned i den proces. Først skal jeg spænde lærreder op, hvilket er hårdt arbejde. Derefter laver jeg mine farver, hvor jeg blander farvepigmenter med linolie. Når jeg så kommer til selve maleprocessen, går jeg rigtig mange skridt, fordi jeg hele tiden skal på afstand af maleriet for at få et overblik og derefter hen og male videre.

En anden del af mine værker er skulpturer. Når det er bronzeskulpturerne, ligger der rigtig meget håndværk foran, når jeg først har modelleret modellerne i voks. Så tager jeg til Odense på Jens Galschiøts støberi og bruger en uge på at støbe og efterbehandle skulpturerne.

Men at lave en masse kunst uden at nogen ved det eller ser det, kan man ikke leve af. Derfor er der en masse it-arbejde med hjemmeside og sociale medier. Jeg skal sende forespørgsler til kunstforeninger, køre ud med udstillinger, tage på kundebesøg, deltage på kunstmarkeder og messer foruden at tage på kurser ind imellem for at dygtiggøre mig. Så det er et utrolig alsidigt job at være billedkunstner.

Man kunne overveje, om det ville være en fordel at bo og arbejde i København, da der måske er flere kunstinteresserede mennesker der. Men når jeg i skrivende stund sidder og kigger ud over Skuldelev ås, så ville jeg ikke bytte. Desuden kunne man også godt komme til at forsvinde i mængden.

Det er specielt at deltage i begivenhederne her omkring med min kunst. Der er gadekærsmarkedet i Skuldelev, Livstilsmarkedet på Selsø, som er nogle af de kommende arrangementer.

Tidligere har jeg også udstillet hos lægerne på Birkevej, og hos tandlægerne på hovedgaden samt deltaget i lørdagsmarkedet og haft en stand ved juletræstændingen i Skuldelev.

Her til pinse holder jeg åbent atelier i tre dage. Der nyder jeg at kunne byde indenfor på en arbejdsplads, der ligger så smukt i Skuldelev i stedet for på en grå gade i København.

I de dage åbner jeg mit arbejdsrum og, hvor alle er velkomne til at opleve stemningen i et aktivt atelier. Her dufter af linolie, og der er værker i gang, hvor man kan se det, der ligger bag de færdige malerier. En forfriskning i haven er der også plads til.

Det er nogle af de arbejdsopgaver, jeg har som fuldtidskunstner. Og at jeg bor her tæt på naturen, er både inspirerende og med til at skabe noget ro omkring mig. Så det er fantastisk at være kunstner i Hornsherred.

Helle Borg Hansen

Andre artikler fra denne uge