Efterårsture med Hornsherreds NATURekspres

0

HORNSHERRED: Hornsherreds NATURekspres har, når sæsonen slutter i uge 42, kørt 84 ture i det skønne Hornsherred og haft mere end 1.450 gæster om bord.

Gæsterne har oplevet naturen, hørt historier om området og blevet transporteret fra én attraktion til en anden. Med naturekspressen har Hornsherred fået den attraktion, der på samme tid kan vise og forbinde områdets vidunderlige steder. 

Det er ni landmænd, lokalkendte guider og en velfungerende administration, der på frivillig basis står bag det store arbejde med at drive Skibby Aktive for Fjordlandets initiativ. 

Sæsonen slutter i år med tre skønne efterårsture i uge 42. 

Lokale fødevarer
I Hornsherred produceres der utallige fødevarer. Tirsdag den 19. oktober kan man hoppe ombord på Naturekspressen og tage med ud og opleve de hyggelige gårdbutikker og lokale fødevareproducenter. 

Turen vil også byde på
smagsprøver samt en souvenir eller to, som man kan tage med jer hjem.

Den 21. oktober kan man tage med til Egholm Slot og slotsruinen. Turen starter i Skibby og på turen mod Egholm kan man nyde landskabet klædt i de fineste efterårsfarver. På Egholm, vil ejer Rikke Falck fortælle historier, som stammer helt tilbage fra Kong Erik Klippinges tid og frem til i dag. Derefter går turen gennem slotsporten fra 1870 og de første 300 meter op til slottet.   

Fredag den 22. oktober går turen til Selsø, hvor fuglelivet er både varieret og rigt. Turen starter og slutter ved Selsø Kirke. Herfra går turen til Selsø sø, hvor man vil opleve det 500 hektar store fuglereservat. Turen inkluderer også stop ved Møllekrogen, Hellesø og i Østskoven. 

Turen er for alle fugleinteresserede – børn er også meget velkomne. På turen vil det være muligt at låne en kikkert.

Deltag i debatten
Share.

About Author