Efterårsferie på Selsø Slot

0

SELSØ: Efterårsferien nærmer sig, og på og omkring Selsø Slot er planlægningen i fuld gang, så dørene kan slås op for en masse gode oplevelser for hele familien. 

Gæsterne kan gå på opdagelse i slottets mange rum med Findelegen. Undervejs kan man tage en pause foran den hvide dames værelse og dykke ned i nogle spøgelseshistorier, som Skibby Bibliotek har fundet frem til lejligheden. 

I kælderen vil der alle dage – bortset fra onsdag – være selvbetjent kreaværksted i slotskøkkenet i kælderen. 

Vil I mere under huden på slottets historie, kan man  booke sig ind på en omvisning i børnehøjde (+ seks år) med fortællinger om overtro og spøgelser. 

Onsdag i jagt og smagsløgenes tegn
Har man lyst til at prøve kræfter med udelivet, kan man tilmelde sig onsdagens program og skyde med bue og pil og prøve at partere en fasan, som dernæst skal grilles over bålet og spises.

Oplevelsen kan suppleres med en madpakke, eller man kan toppe dagen ved at tilmelde sig den autentiske vildt langbordsfrokost i slotskøkkenet, som både er for børn og voksne. 

Fuglelivet ved Selsø
Fredag den 22. oktober er der mulighed for at opleve en af Sjællands mest spændende fuglelokaliteter fra Naturekspressen. 

Med afgang fra Selsø Kirke tager Naturekspressen gæsterne med på en fuglekig- tur omkring Selsø. Turen er guidet af lokalkendte Niels Nielsen og er for alle fugleinteresserede – børn er også meget velkomne.

Derudover kan man høre ornitolog og biolog Erik Mandrup Jacobsens foredrag om fuglelivet på Roskilde Fjorden og omkring Selsø. Foredraget finder sted i slottets riddersal.’

Udenfor åbningstid
Det værd at huske på, at Selsø Slot ligger i et helt fantastisk naturområde. 

Nationalpark Skjoldungernes Land har etableret en port med en grejbank – det vil sige et mødested med bordebænkesæt, bålplads, diverse grej, informationsmaterialer og opgaver for børn. 

Man kan også gå på Natur-
eventyr i området (download app’en og start turen ved Selsø Kirke), og ved indgangen til museet kan man  lytte til hørespil, som Parkteatret lancerer i løbet af oktober. 

Aktiviteterne i efterårsferien er arrangeret i et samarbejde mellem Selsø Slot, Nationalpark Skjoldungernes Land, Skibby Aktive, Visit Fjordlandet og Grundsmag. 

Foto: Steen Westh

Deltag i debatten
Share.

About Author