Dødelig satire

Dødelig satire

SKIBBY: Skibby Kino viser den svenske film (hvor skuespillerne taler engelsk) ”Stockholm Bloodbath” den 12. til 18. februar klokken 19.30.

Det er action, attitude og sort humor kombineret i en fiktionaliseret genfortælling af begivenhederne omkring, hvorfor Christian 2. blev kendt i Sverige som ”Kristian Tyran” efter det stockholmske blodbad.

Den berygtede og magtsyge danske Kong Christian 2. (Claes Bang) skyr ingen midler for at overtage den svenske krone fra Sten Sture (Adam Pålsson).

Samtidig – et stykke uden for Stockholm – sværger søstrene Freja (Alba August) og Anne (Sophie Cookson) at tage nådesløs hævn over Kong Christians hær, der brutalt har myrdet deres familie.

Det leder dem til den svenske hovedstad, hvor søstrene bliver trukket ind i intrigerne omkring den massehenrettelse, som den gale danske konge har beordret.

Filmen er tilladt for børn over 15 år.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »