Det nye turistmagasin – også til fastboende

Det nye turistmagasin – også til fastboende

2019-udgaven af Visit Lejre-magasinet er udkommet.
Det henvender sig både til gæster udefra og til
borgere i kommunen. 

LEJRE KOMMUNE: En nordmand, der hver dag vandrer en til to timer i Bidstrup-skovene. En tilflytter fra Nørrebro, som har fundet lykken på landet. Cykelruter i smukke landskaber og varierende sværhedsgrader. Det er bare lidt af det nye indhold i magasinet Visit Lejre.

Magasinet er netop blevet trykt, og det ligger nu klar til gratis afhentning på kommunens rådhuse og biblioteker. Desuden bliver det sendt til en lang række turistkontorer landet over.

Magasinet har fire hovedafsnit: Om historien, naturen, maden og kulturen. Som noget nyt har redaktionen valgt at tale med nogle af hverdagens eksperter: Mennesker, som bor i Lejre Kommune og aktivt bruger naturen, kulturen og alt det andet, som området byder på.

– 2019 bliver også året, hvor byggeriet af den store kongehal bliver færdigt i Sagnlandet Lejre, fortæller Grethe Saabye, formand for Lejre Kommunes udvalg for erhverv og. 

– Den bliver 60 meter lang og 12 meter bred, og den vil give et godt indtryk, hvad nordisk arkitektur og håndværk kunne frembringe i vikingetiden. Jeg er sikker på, at kongehallen bliver et vigtigt ikon og vartegn, som vil trække endnu flere gæster hertil, også fra udlandet.

Og magasinet har da også internationale ambitioner. Derfor er alle tekster på både dansk og engelsk.

Årets Visit Lejre-magasin er på 52 sider. Det rummer et kort over kommunen med stier, cykelruter og udflugtsmål. 

Der er en kalender med nogle af årets vigtigste begivenheder – fra køernes forårsfest til årets julearrangementer. 

En elektronisk version kan findes på www.visitlejre.dk 


Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »