Det årlige Selsø Sommermarked slår igen egen rekord

Det årlige Selsø Sommermarked slår igen egen rekord
Grundkonceptet på sommermarkedet er det samme: boder med lækre varer, flot kunst, mad og drikke, kaffe og kage, musik og god stemning.

SKIBBY: Søndag 16. juni finder det årlige Selsø Sommermarked ”Mad, Kunst og Livsstil” sted for fjerde gang og endnu en gang er det vokset, så der i år stiller 45 boder op – både velkendte og mange nye. Grundkonceptet er det samme: boder med lækre varer, flot kunst, mad og drikke, kaffe og kage, musik og god stemning.

I år er der lidt mere for børnene, idet to heste er klar til at give en træktur rundt i parken for en 20’er. Man kan blive fotograferet inde i slotsgården i den nye selfie-ramme til et familieportræt, hvor man er ”iklædt fint rokokotøj”. Du kan også løse en quiz om slottet/museet.

Sammen med SOS-Børnebyerne kan børn (og voksne) desuden prøve at lave en bold af genbrugsmateriale, som papir, plastik og snor sådan som mange børn gør i fattige lande.

Lønnen i sig selv
Det er er Selsø Slots Venner og særligt Merete Rubow Mortensen og hendes mand Henrik, der står bag idé, planlægning og afvikling af det årlige marked, som trækker op imod et par tusinde gæster.

Idéen opstod som en strøtanke, men landede i en jord fyldt med gødning og fik hurtigt ben at gå på. For Merete er den gode modtagelse lønnen i sig selv. Merete arbejder nemlig sammen med de andre Venner frivilligt for at få markedet til at spille.

– Vi er utrolig glade for opbakningen og den store interesse for markedet, som er med til at sætte fokus på museet. I år er slottet dog ikke så ”kønt”, idet det er pakket ind i plastik og stillads, da alle 60 vinduer er i gang med at blive restaureret – MEN museet er åbent og stadig seværdigt indenfor, siger Merete.

Selsø Sommermarked
Søndag 16. juni kl. 10-16 ved Selsø Slot
Parkering: Selsøvej 28, 4050 Skibby, ved kirken. Gratis adgang
Adgang til slottet koster almindelig entré
Læs mere på www.selsoe.dk eller følg med på Facebook @selsoslot

Andre artikler fra denne uge