Den vigtigste pleje sikres

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: På en almindelig hverdag løser døgnplejen en lang række opgaver for ældre og svagelige borgere i Frederikssund Kommune. 

Men den almindelige hverdag er i øjeblikket udfordret af situationen omkring coronasmitten, som blandt andet betyder, at sygemeldinger og karantæner har indfundet sig blandt personalet på ældreområdet.

Samtidig skal der sikres bemanding til de 14 pladser, der er klargjort på Tolleruphøj og Rehabiliteringsafdelingen til at indkvartere hospitalspatienter, der risikerer at blive udskrevet, hvis hospitalernes kapacitet bliver presset på grund af coronapatienter. 

Resurser skal frigøres
Derfor forbereder Frederikssund Kommune sig nu på at kunne sikre, at de vigtigste plejeopgaver hele tiden kan udføres. 

Det betyder, at de leverandører, som leverer pleje og rengøring i Frederikssund Kommune, bliver bedt om at melde ind, hvor mange resurser, der kan frigøres fra de ordinære hjemme-
hjælpsopgaver som for eksempel rengøring, og i stedet vil kunne bruges til pleje og hjælp til de mest udsatte og svagelige borgere.

Rengøring kan udsættes
Dette tiltag kan betyde, at borgere, som i dag får hjemmehjælp til eksempelvis  rengøring, får udsat denne hjælp, hvis det er sundhedsmæssigt forsvarligt, så medarbejdernes tid kan bruges der, hvor der er allermest behov for det. 

Det er endnu ikke besluttet at indføre begrænsninger i rengøringen. Men muligheden bliver forberedt. 

De borgere, der måtte blive berørt, vil få direkte besked herom.

Deltag i debatten
Share.

About Author