Den nye udlændingelov

0

Af Morten Messerschmidt, MF, DF og Inge Messerschmidt medlem af byrådet DF 

For nyligt blev en ny udlændingelov vedtaget. Og den kan få stor betydning for os her i Frederikssund. Med titlen ”L187” lyder det meget teknisk. 

Men den udmønter en del af Finanslovsaftalen for i år, som regeringen jo indgik med Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet. Og det giver helt nye muligheder for, at udlændinge kan blive i landet – selvom de egentlig skulle hjem. 

I Frederikssund står 104 borgere til at kunne konvertere deres opholdstilladelse til en arbejdstilladelse i henhold til den nye lov. 

Det drejer sig nemlig om de 104 borgere, der siden 1.juli 2013 er visiteret til Frederikssund Kommune, og som fortsat er bosiddende i kommunen og er selvforsørgende via ordinært arbejde.

Helt i modstrid med, hvad Socialdemokratiet sagde i valgkampen, giver den nye lov nemlig flygtninge, der har været i beskæftigelse i Danmark i minimum 2 år, mulighed for at blive i Danmark – selvom de skulle have været hjemme. 

Indvandringen fra ikke-vestlige lande koster hvert år 36 milliarder kroner. Et astronomisk beløb, som desværre også påvirker kommunalt. 

Når udlændinge begår kriminalitet, ikke er på arbejdsmarkedet eller bare i almindelighed ikke lader sig integrere i det danske samfund, koster det penge.

Penge, som skal betales enten ved højere skatter eller ringere velfærd. 

Det kan de fleste efterhånden se det urimelige i. 

For hvorfor skal danskerne trækkes med et af verdens højeste skattetryk for at holde hånden under en gruppe indvandrere, som ikke vil eller kan bidrage? 

Selv socialdemokraterne kan se, at den er gal. Eller rettere: de kunne! I valgkampen hørte vi nemlig, at socialdemokratiet ville stå last og brast om den stramme udlændingepolitik. Men siden valget har piben fået en anden lyd.

 ”Det er udelukket, at Socialdemokratiet efter næste folketingsvalg kommer til at danne en regering, der laver lempelser i udlændingepolitikken” fastslog Mette Frederiksen den 9. april sidste år. 

Men noget er galt. For Mette Frederiksens regering har gennemført en stribe lempelser. Og hun er stadig statsminister. 

Den største ændring var en tilbagerulning af paradigmeskiftet, som jo betød, at flygtninge skulle hjemsendes, når der var mulighed for det. 

Men med Mette Frederiksen ved roret får flygtninge, der har været i beskæftigelse i to år, lov til at blive. 

Og det gælder naturligvis ikke kun den enkelte flygtning, men hele familien. 

I Århus fulgte der syv børn med, da somaliske Said nu alligevel ikke skulle hjem. Gad vide, hvad det betød for kommunens økonomi?

Deltag i debatten
Share.

About Author