DEBAT: Vores børn og vores sundhed

DEBAT: Vores børn og vores sundhed

LÆSERBREV
Af Morten Villadsen
Formand – Borgernes Liste

 

SFO’erne/klubberne og idrætsklubberne/musikskolen bør finde sammen – det vil give familierne mere ro og udnytte faciliteterne bedre.
Borgernes Liste mener, at det kunne få flere i gang med en idrætsgren eller et instrument. Vi reagerer på oplysninger om at det kan være svært at finde tid til en fritidsinteresse, når man også vil være hjemme med mor og far en gang i mellem.
Vi Borgernes Liste peger på, at de fleste forældre vil have børnene til idræt mellem klokken 16 og 18 – men at madlavning, lektielæsning med videre også kæmper om tiden:
»Men hvorfor kan børnenes fritidsaktiviteter ikke foregå i SFO-/klubtiden fra klokken 14-16:00? Det vil give bedre udnyttelse af kapaciteten i svømmehallen, i hallen, på fodboldbanen og i de andre faciliteter, som der er så håbløs mangel på i Frederikssund kommune. ”Der er jo altid tomt, når børnene er i SFO/klub. Og altid fyldt op bagefter.”
Borgernes Liste fremhæver, at samarbejdet mellem SFO/klubberne og diverse fritidstilbud passer fint ind i den nye skolereform med en heldagskole, hvor idræt og bevægelser spiller en større rolle.
Det må være bedre end de parkeringslignende forhold vores børn tilbydes i dag.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »