DEBAT: Trafik og fart

DEBAT: Trafik og fart

LÆSERBREV
Af Spids- og borgmesterkandidat Tina Tving Stauning, Socialdemokratiet

 

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Socialdemokratiet arbejder for en god offentlig trafik, så man både kan komme til og fra skole, og frem og tilbage til arbejde med bus og tog. Arbejder for, at bilister ikke skal holde i kø hver eneste morgen.
Derfor glæder vi os meget over den nye broforbindelse, men ønsker at få fjernet broafgiften over den nye bro, samt at få ført motorvejen helt frem til Frederikssund.
En motorvej vil uden tvivl være alle pengene værd, og den lokale broafgift er urimelig over for kommunens borgere, set i lyset af at vi bliver det eneste lokale sted i hele Danmark, hvor man skal betale for at køre på et vejstykke. For både broafgift og motorvej er det kun staten, der kan ændre på de nuværende forhold, men vi presser på, hvor vi kan. Det gør vi også lokalt i forhold til flere og bedre cykelstier samt omkring den høje fart.
Vi mangler stadig asfalterede cykelstier flere steder i kommunen, og der køres stadig med for høj fart mange steder. Mange bump er ikke altid løsningen.
En generel hastighedsnedsættelse medvirker til lavere fart og mere sikkerhed. Derfor vil socialdemokratiet arbejde for, at farten generelt sættes ned i vores landsbyer, i boligområder og på indfaldsvejene, for eksempel på Færgevej i Frederikssund.
Få sekunder mere giver sikkerhed for børn og andre trafikanter. Det er værd at kæmpe for.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »