DEBAT: Demensvenlighed og tilgængelighed

DEBAT: Demensvenlighed og tilgængelighed

LÆSERBREV
Af Susanne Bettina Jørgensen
Byrådsmedlem (A)
Magnoliavej 20, 3630 Jægerspris

 

Pleje- og omsorg skal varetages af kommunens dygtige medarbejdere – området må ikke udliciteres.
I omsorgscentrene gør medarbejderne hver dag deres ypperste for at give de ældre en værdig pleje og omsorg. Socialdemokraterne vil prioritere flere ressourcer til ældreområdet.
Søren Andersen spurgte i lokalavisen (uge 43) til finansieringen. Svaret er enkelt: den skattelettelse, de borgerlige netop har vedtaget, kunne have finansieret 30 social- og sundhedsassistenter.
Desuden vil vi spare på eksterne konsulenter – vi har foreslået en besparelse på to millioner kroner og yderligere en million på brug af eksterne rekrutteringsfirmaer. Så finansieringen kan vi sagtens finde – det er et spørgsmål om prioritering.
Jeg er glad for, at vi i 2018 skal afdække behovet for en yderligere modernisering af De Tre Ege. Der har længe været trængsel i dagligstuerne i afd. A og B.
Vi skal sikre, at alle kommunens omsorgscentre er indrettet hjemligt og rart med plads til at komme omkring, når man bruger hjælpemidler. Mange beboere har en demenssygdom. De har brug for genkendelighed, at kunne finde rundt og for, at der er mulighed for fleksibel indretning.
Nogle gange kan man være sammen med mange – andre gange trives man bedst sammen med få. Derfor er fleksibilitet i indretningen en nødvendighed.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »