DEBAT: Centraliseringen har sat dybe spor i vores landsbyer

DEBAT: Centraliseringen har sat dybe spor i vores landsbyer

LÆSERBREV
Af Kirsten Weiland
Byrådsmedlem (S)

 

Skolelukninger og nedlæggelse af mindre idrætsanlæg i de seneste år har mange steder i vores kommune medført nedlæggelsen af naturlige samlingssteder med den konsekvens, at sammenhængskraften i lokalområder og landsbyer går tabt.
Det var debatten på vælgermødet på Hammerbakke i sidste uge også et tydeligt tegn på. Lukningen af Ferslev skole som det naturlige omdrejningspunkt i og omkring Ferslev har medført, at børnene i lokalområdet i dag er spredt for alle vinde, og den naturlige sammenhæng mellem skole og fritid ikke længere er til stede. Skolen er udover at være et uddannelsessted også en bærende kulturinstitution. Det er på skolen relationerne og fællesskaber bliver skabt og sikrer det sammenhold, der kendetegner livet og kulturen uden for skolen.
Børn i dag kan gå på vidt forskellige skoler, og selv om de bor tæt på hinanden, så kender de ikke hinanden – og det er et problem. Alle, der har børn ved også, at når børnene mødes, så mødes de voksne helt naturligt. Centraliseringen er derfor drevet for vidt, og vi har brug for at tænke nyt og tage initiativer, hvor vi tænker i helheder, og hvor alle kan være med.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »