De manglende svar fra Socialdemokratiet bliver flere og flere

De manglende svar fra Socialdemokratiet bliver flere og flere

Af MF Hans Andersen
valgt i Nordsjællands Storkreds (V)
 


Kim Rochill, formand for Region Hovedstadens Miljø- og Klimaudvalg (S) og Tina Tving Stauning, byrådsmedlem i Frederikssund (S), langer d. 24/4 ud efter mig og de 600 mio. kr., som regeringen og Dansk Folkeparti har afsat til at rydde op efter de mest komplekse jordforureninger. 

Det sker, efter at deres parti-kollega Nick Hækkerup (S) i en anden avis begik en blamage af et selvmål ved at kritisere regeringens beløb. For da jeg spurgte til, hvor mange penge Socialdemokratiet har afsat til formålet, så kom der intet svar. Det er svar nok i sig selv. 

I stedet overtager Kim Rochill og Tina Stauning så angrebstrøjen. Fair nok, så lad os da endelig prøve her også: Hvor mange penge har Socialdemokratiet afsat? Mig bekendt 0 kroner.  

Regeringen og Dansk Folkeparti har afsat i alt 600 mio. kr. til at øge indsatsen for at rydde op efter de mest komplekse jordforureninger rundt om i landet. Halvdelen målrettes til de to mest grelle tilfælde, og de resterende 300 mio. kr. kan så eksempelvis komme til gode her i Nordsjælland og ikke mindst i Skuldelev. 

Man skulle tro, at det er gode nyheder for de fleste, at vi skruer op for oprydningen efter fortidens forureninger. Men det gælder åbenbart ikke Socialdemokratiet. Man kan jo så undre sig over, at de ikke selv har afsat penge til formålet, når nu kritikken er så voldsom. 

Det er ikke nemt at få svar fra Socialdemokratiet på særligt meget for tiden. Det gælder åbenbart for jordforurening, som det gælder for pensionsplaner, at Socialdemokratiet ikke har svar på noget som helst. 

Det er, som om alt meget belejligt skal gemmes til efter folketingsvalget. Men måske Kim Rochill og Tina Stauning kan give os nogle af de svar, som deres kollegaer på Christiansborg er pinligt tavse om.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »