Danskeren som blev Amerikas tomatkonge

Danskeren som blev Amerikas tomatkonge
AC Frost med barnebarn og nabo 1916.

JÆGERSPRIS: En hidtil ukendt dansker blev en af det moderne Floridas fædre, og verdens største producent af tomater. Denne eventyrlige historie oprulles i et foredrag i Rejsestalden onsdag den 26. otober, hvor journalisten Ib Søby vil fortælle om sin nye bog ”Floridas Danske Pioner”, inviteret af Historisk Forening i Jægerspris.

Den nordjyske udvandrer Anders Christian Frost blev som iværksætter og meningsdanner et forbillede for tusinder af skandinaviske udvandrere.

Trods perioder med stor modgang, ulykker og personlige tragedier grundlagde Anders Christian Frost 11 bysamfund, og sideløbende åbnede den utrættelige og rastløse dansker en række hoteller, banker, kirker og skoler.

I en høj alder formåede han at skabe verdens største boom af tomat-produktion, hvilket gav ham status som en af fædrene bag det moderne Florida.

Fortællingen strækker sig over en periode fra 1856 til 1924, og den veldokumenterede beretning afspejler datidens rivende udvikling i Amerika, hvortil over 350.000 danske udvandrere søgte lykken og en fri tilværelse. I håbet om at bryde deres sociale arv.

Jægerspris

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »