Columbus blev fejret

Columbus blev fejret

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Færgen M/F Columbus, der i sommerhalvåret sejler mellem Kulhuse og Sølager, blev bygget i 1947.

Dermed er 2022 året, hvor færgen kan fejre 75-års fødselsdag. Og dagen blev markeret af Frederikssund Kommune med borgmestertale, fødselsdagssang og lidt godt til ganen på havnen i Kulhuse fredag eftermiddag den 23. september.

Flere hundrede interesserede fandt vej til havnen for at deltage i fejringen.

Politisk opbakning til færgerute

Borgmester Tina Tving Stauning (A) holdt tale, og understregede den politiske opbakning, der er til færgeruten mellem Kulhuse og Sølager, idet et samlet byråd tidligere på året fandt penge til de ret omfattende reparationer, som færgen måtte igennem, inden dette års sejlsæson – lidt forsinket – kunne begynde.

Også i årene fremover er der i den netop indgåede budgetaftale afsat flere penge til den øgede vedligeholdelse, som den aldrende færge har behov for, fortalte borgmesteren.

Sejlsæson
forlænges fra 2023

M/F Columbus sejler normalt fra 1. april til 30. september.

Men en politisk aftale betyder, at færgen fra næste sæson – 2023 – vil få en forlænget sæson, så der fremover også sejles i efterårsferien.

I 2022 er færgen booket ind til yderligere reparationer i løbet af oktober, så her vil sejlsæsonen slutte som hidtil – den 30. september.

Efter borgmesterens tale blev der udråbt et firefoldigt hurra for Columbus, og herefter blev der sunget en til lejligheden komponeret fødselsdagssang.

Borgmester Tina Tving Stauning (A) holdttale til de fremmødte.

Frederikssund Kommune

Andre artikler fra denne uge