Buslinjer fra Hornsherred til Vinge efter Broåbning

Buslinjer fra Hornsherred til Vinge efter Broåbning

Af Dan Hoffgaard
Fagerholtvej 4A, Ferslev, Skibby

I forbindelse med den kommende åbning at Kronprinsesse Marys Bro har Movia og Frederikssund Kommune arbejdet med flere forskellige scenarier med hensyn til Buslinjer fra Hornsherred via Broen til Vinge.

Blandt andet:

Ny rute fra Skibby til Vinge – (for dyrt)

Videreførelse af linje 228 til Vinge – (Tja, muligvis)

Videreførelse af linje 236 til Vinge – (Den forstår jeg ikke) 

230R til Vinge og med endestation i Vinge mener jeg vil være helt Vinge-skudt. (Og for dyrt da der så skal etableres ny transport fra Jægerspris-området til Campus – Frederikssund st.) 

Jeg har tidligere sendt forslag til både regionerne og kommunerne med håb om etablering af Buslinje 700S – men med de besparelser og nedskæringer, der har været talt om det sidste års tid, har det jo selvfølgelig været helt umuligt at råbe nogen op for at gi’ netop denne buslinje en chance. 

For mig at se kunne buslinje 700S være et særdeles relevant og muligt scenarie i forbindelse med den fremtidige broåbning og som følgende deraf kommende linjeændringer (Hornsherred – Vinge) 

Den ligger jo netop lige nu, lige til højrebenet når broen skal åbne. (Stenhus Gym.) – Holbæk – Kirke Hyllinge – Skibby – Vinge – Frederikssund st. – Campus Frederikssund – Freerslev – Hillerød st. 

Og den vil så i givet fald kunne erstatte de nuværende linjer: 228 & 65E – og scenarierne vil herefter stort være opfyldt, som jeg ser det.

Jeg har derfor skrevet til Teknisk Udvalg i Frederikssund Kommune og Movia for at bede dem om at overveje – om ikke mit forslag burde have en plads sammen med de andre mulige scenarier.

Uden tvivl: Buslinje 700S Holbæk – Frederikssund – Vinge – Hillerød ville helt sikkert blive en populær linje.

Andre artikler fra denne uge