Broen indvies den 28. september

Broen indvies den 28. september

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Om seks måneder er højbroen over Roskilde Fjord og den tilhørende motortrafikvej færdig.

Byggeriet af den nye forbindelse over Roskilde Fjord begyndte i april 2016. Nu er arbejdet ved at nå til vejs ende. 

Kronprinsesse Marys Bro og den tilhørende motortrafikvej indvies lørdag den 28. september. Arrangementet vil byde på en officiel indvielse, et broløb og en folkefest. Det bliver muligt for alle at komme ud at gå på broen.

– Vi glæder os meget til at tage et nyt stykke infrastruktur i brug og endda lidt tidligere end oprindeligt planlagt. Gennem årtier er der blevet talt om en ny forbindelse, og nu er den her snart. Kronprinsesse Marys Bro bliver et godt alternativ til den trafikerede Kronprins Frederiks Bro og vil give mange trafikanter en nemmere og hurtigere vej over fjorden, lyder det fra Leif Tullberg, bestyrelsesformand i Fjordforbindelsen Frederikssund.

Folkefesten bliver skabt i samarbejde med lokale foreninger og aktører og med broen som omdrejningspunkt. Allerede nu har Frederikssund Kommune modtaget mange henvendelser fra det lokale foreningsliv og fra kultur- og idrætsinstitutioner, som gerne vil deltage og bidrage ved indvielsen.

I april lancerer Fjordforbindelsen Frederikssund, Frederikssund Kommune og de to løbeklubber en ny fælles hjemmeside, hvor man kan følge med i programmet for indvielsen af Kronprinsesse Marys Bro og Fjordlandsvej. Her vil der også være information om folkefesten og information om tilmelding til broløbet.

Motortrafikvejen åbner for trafik mandag den 30. september 2019.

Andre artikler fra denne uge

Tak Anja!


Inge Messerschmidt, gruppeformand Dansk Folkeparti (O) På byrådsmøde i spørgetimen talte Anja Bisp Pedersen om gensidig loyalitet. En super vigtig

Læs mere »