Borgmestre vil have ny styrelse til Frederikssund

0

Otte nordsjællandske borgmestre samt formanden for Region Hovedstaden opfordrer nu justitsminister Nick Hækkerup til at placere den nye epidemi-styrelse på Frederikssund Hospital.

FREDERIKSSUND KOMMUNE: I maj fortalte regeringen på et pressemøde, at den planlægger at etablere en ny styrelse under Justitsministeriet, som skal styrke og koordinere det danske sygdomsberedskab i fremtiden. 

Herunder skal styrelsen blandt andet sikre, at der er tilstrækkelig forsyning af værnemidler og tilstrækkelig testkapacitet ved fremtidige epidemier.

I et brev til justitsminister Nick Hækkerup opfordrer borgmestrene i Frederikssund, Hillerød, Helsingør, Halsnæs, Gribskov, Fredensborg, Hørsholm og Allerød samt formanden for Region Hovedstaden nu ministeren til at placere styrelsen på Frederikssund Hospital.

Velegnede lokaler
– Det er jo planen at flytte en stor del af sygehusopgaverne væk fra Frederikssund Hospital, når det nye superhospital i Hillerød står færdigt i 2024. Men allerede nu er der ledig plads og velegnede lokaler på Frederikssund Hospital til at huse den nye styrelse, fastslår borgmester John Schmidt Andersen (V), som har sikret opbakning fra en lang række borgmesterkolleger til brevet. 

– Det giver rigtig god mening at udnytte bygningerne på Frederikssund Hospital til en styrelse, som skal koordinere sygdomsberedskabet, og samtidig kan vi få anvendt velegnede ledige offentlige kvadratmeter og vores fælles ressourcer fornuftigt. 

Derfor er jeg utrolig glad for, at der er så bred opbakning til dette forslag fra mine nordsjællandske kolleger og fra Region Hovedstaden, siger John Schmidt Andersen.

Fornuftig placering
En placering af den nye styrelse i Frederikssund i hjørnet af Region Hovedstaden, giver dels en placering tæt på andre styrelser, som arbejder med epidemier, logistik og beredskab, som for eksempel Sundheds- og Lægemiddelstyrelserne i København og Beredskabsstyrelsen i Birkerød. 

Dels muliggør det en tæt koordination med Region Hovedstaden, som koordinerer det fælles indkøb af værnemidler for alle landets regioner. 

– Et tæt samspil omkring praksis og udmeldinger er afgørende for god koordination i forbindelse med fremtidig kriseløsning, hedder det i brevet til Justitsministeren.

Deltag i debatten
Share.

About Author