Borgerforslag – ja gerne!

Borgerforslag – ja gerne!
Inge Messerschmidt glæder sig over, at et tidligere forslag om borgerforslag fra DF nu er med i budgetaftalen for 2024.

Læserbrev

Af Inge Messerschmidt, spidskandidat og gruppeformand Dansk Folkeparti
Tilbage i 2018 fremsatte jeg og Dansk Folkeparti forslag om mulighed for borgerne at rejse forslag på kommunens hjemmeside. Lidt tilsvarende den mulighed vi alle har på Folketingets hjemmeside. Vi foreslog, at der skulle udarbejdes retningslinjer så borgernes forslag kunne blive behandlet i byrådet.
Det fandt imidlertid ikke gehør blandt byrådets daværende medlemmer.
Derfor var det lige i Dansk Folkepartis ånd, da forslaget blev genrejst fra anden side sidste år. Og pludselig var der interesse for forslaget.
Så stor interesse at ordningen kom med i budgetaftalen for 2024. Den sagsfremstilling, der derefter blev fremlagt fra administrationens side med foreslåede retningslinjer for en kommende ordning, var fuldstændig identisk med de retningslinjer, jeg og Dansk Folkeparti foreslog tidligere, og nu sagde byrådet ja.
På seneste byrådsmøde blev det derfor besluttet, at administrationen arbejder videre med oprettelse af “borgerforslag” på hjemmesiden, således at herboende borgere fra 15 år kan oprette forslag.
Det kræver, at 300 medborgere er enige i forslaget, hvorefter borgmesteren vil fremlægge det for byrådet.
Jeg ser frem til at følge ordningen.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »