Bogen om Birgit fra Jægerspris-området

Bogen om Birgit fra Jægerspris-området

OVER DRÅBY: I slutningen af maj udkommer Mette Egede Marboe biografi om Birgit, der voksede op med udsigt til Isefjorden i en tid, hvor man kørte i hestevogn, og man skulle over en pontonbro, når man skulle helt til Frederikssund.

Det er også en lokalhistorisk beretning som foregår fra 1927, hvor familien kommer til Strandgården ved Over Dråby strand.

Læseren følger Birgit gennem en lykkelig barndom, hendes år som tjenestepige og ikke mindst årene under krigen, hvor Strandgården var opholdssted for illegale flygtninge og udgangspunkt for modstandsgruppens aktioner.

Birgit bliver gift med en af disse modstandsfolk, og efter krigen står hun pludselig med mand og barn og et mekanisk værksted – og ikke mindst en gæld som fastholder dem til dette sted.

Birgit er en stærk kvinde og trods modgang formår hun sammen med sin mand Poul at skabe et hjem og en forretning, som de driver i 40 år.

Forfatter Mette Egede Marboe er født i 1956 i Jægerspris.

Andre artikler fra denne uge

Kunst i garagen


SKIBBY: Der er kommet et nyt galleri, Kunstgaragen, Hovedgaden 18 i Skibby. Ejeren, Carsten Bruun, der har været medlem af

Læs mere »