Børnene nød naturen

Børnene nød naturen
De besøgende børn var fra Tanglopperne privat pasningsordning i Ølstykke, Annemonaerne privat pasningsordning i Slagslunde og Helles Økologiske Private Pasningsordning i Slangerup.

JÆGERSPRIS: På Biodiversitetens Dag fejrede man over hele kloden naturens mangfoldighed. I Solmarken og Trekanten blev det fejret af ”Foreningen til bevarelse af natur og historie ved Kignæsbakken” i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening Frederikssund og Foreningen Private Børnepassere Sjælland.

– Området er særligt værdifuldt; det er et af meget få naturområder, som kan bidrage til biologisk mangfoldighed. Derudover er der mange spor efter menneskelig aktivitet helt tilbage til stenalderen, fortæller Preben Kozuch fra foreningens bestyrelse.

18 børn og fire private børnepassere havde sat sig for at udforske området, hvor der blandt andet lever vandsalamander, hugorme og firben, og hvor der findes en række sjældne plantearter.

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »