Blå Nat samler maden

Blå Nat samler maden
Henrik og Signe Olsen forpagter Café Kignæs, men er også involveret i Blå Nat, hvor de stiller op med en madbod på torvet. Foto: Tomas Skov

Som noget nyt samles udvalget af streetfood ved parkeringspladsen foran Coop365.

Af journalist Tomas Skov

JÆGERSPRIS: For første gang vil alle madboder, der ikke har hjemme i Hovedgaden samles på et madtorv ved parkeringspladsen foran Coop365 under Blå Nat i Jægerspris fredag 7. juni. Her er ønsket at skabe et større samlet udvalg af madborder, så folk kan mødes og spise i fællesskab.

Signe og Henrik Olsen forpagter Café Kignæs i Kignæshallen, og Henrik er med i bestyrelsen for Jægerspris Netværk og har været end el af styregruppen for Blå Nat de sidste tre år. Med sit kendskab til branchen tager han sig særligt af koordineringen af bardrift og restauration under Blå Nat, men Signe og Henrik er også selv til stede med et madtilbud foran Coop365 fredag 7. juni.

– Vi sætter en pavillon op og har to retter med, nemlig en vegetarisk chili sin carne og en butter chicken, fortæller Signe Olsen.

Festaften for byen

Deres tilbud vil blande sig med grillmad fra Brugsen og Sørens isbod fra Kulhuse Havn, og Henrik Olsen glæder sig til endnu en Blå Nat med deltagelse af hele byen.

– Alle mødes til Blå Nat. Der er en endags-byfest for unge og gamle, hvor man kan mødes og få en is, nyde en øl og et måltid mad og samles om noget god musik, siger han.

Også hans kone ser frem til den årlige fejring af byen, hvor dele af Hovedgaden og Møllevej forvandles til en sprudlende gågade med åbne butikker, boder, musik, foreninger, mad, kultur og hygge.

– Der plejer at være sort af mennesker, og de lokale er på gaden og støtter op om Blå Nat. Det er en festaften for hele byen, siger Signe Olsen.

Andre artikler fra denne uge