Barsel vigtigere: Folketinget måtte vente lidt

Barsel vigtigere: Folketinget måtte vente lidt

Når man har to etårige tvillinger, man vil bruge tid med, så må andre ting vente.

 

POLITIK: – Hvis du synes, politik går stærkt, så skulle du prøve at holde øje med to et-årige tvillinger på en gang, siger Hans Andersen, det lokale folketingsmedlem for Venstre.
Fra midten af marts og frem til Grundlovsdag har politik på Christiansborg været byttet ud med en verden i knæhøjde. De sidste to en halv måned har Venstres beskæftigelsesordfører og lokalt valgte Hans Andersen beskæftiget sine to små tvillinger med babysvømning, leg på gulvet og højtlæsning i hjemmet i Frederikssund.
Kontoret på Christiansborg og ordførerskabet har i mellemtiden været varetaget af Klaus Markussen fra Hillerød, som blandt andet flittigt har debateret pensionsalder i Folketingssalen.
Da Hans Andersen begyndte sin orlov midt i marts, kunne tvillingerne Anne Marie og Uffe kravle, kort efter lærte de at stå, og de har netop taget deres første skridt hen imod deres far.
– Jeg har ikke tidligere haft mulighed for at tage orlov med mine børn, så det har været helt fantastisk at have muligheden nu. Det har været en virkelig dejlig oplevelse at kunne fortælle min hustru, at nu har Anne Marie taget sine første selvsikre skridt ud i verden, mens Uffe misundeligt har taget sig mod til at følge efter sin søster.
Han finder sin telefon frem, og viser billeder fra livet som far på fuldtid.
– Vi har lært at spise med ske, fortæller han stolt og fortsætter:
– Til en frokost kastede Anne Marie med sine små rugbrødsbidder med smør på. Ned på gulvet med mig for at finde, de der små stykker rugbrød  – og uanset hvor jeg ledte, så fandt jeg bare ikke dem alle sammen. Da jeg så gav op, og kiggede lidt opgivende på hende, så jeg, at rugbrødsbidden havde sat sig fast i håret på hende. Det er altså en lidt anden hverdag end debatter om offentlige ydelser, må jeg være ærlig at sige.
En nærlæsning af boligskatteaftalen, den nye beskæftigelsesindsats i KL-aftalen og 2025-planen har måttet vige plads til fordel for højtlæsning af Kaj og Andrea, grød og leg på gulvet.
Han erkender blankt, at han er faldet i søvn kort efter, at tvillingerne Uffe og Anne Marie er blevet lagt i seng om aftenen.
– Jeg har kun set Tirsdagsanalysen på News to eller tre gange i løbet af mine orlovsperiode. Jeg har simpelthen været så træt, tilføjer han, og fortsætter:
– Det har været lidt udfordrende at skulle betragte dansk politik fra sidelinjen, jeg er jo vant til at være med, hvor bølgerne er høje, og processen er i fokus.”
Hans Andersen vender tilbage til et Folketing, som officielt er sommerlukket, men hvor forberedelserne til et nyt folketingsår så småt er begyndt. Selv m Hans Andersen priser sig lykkelig over sin tid som fuldtidsfar, er han alligevel glad for at være tilbage i det politiske maskinrum:
– Det kommende folketingsår bliver virkelig spændende. Regeringen har netop givet sine bud på, hvordan vi sikrer det bedste Danmark i 2025, og jeg glæder mig til at komme i gang med forhandlingerne, så vi kan sikre nye anlægsmidler til få motorvejen helt til Frederikssund.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »