Bæredygtig Black Friday

0

Mindre forbrug, mere genbrug. Det er mottoet, når Folkekirkens Nødhjælp sætter prisen ned med 50 procent i tre dage.

SKIBBY: Det amerikanske tilbudskoncept Black Friday har de senere år gjort sit indtog i Danmark. I sidste uge af november strømmer danskerne ud for at bruge penge på nye varer. 

Torsdag, fredag og lørdag i uge 48 vil Folkekirkens Nødhjælp gerne slå et slag for, at danskerne forbruger mindre og genbruger mere. Det er for at undgå for mange mennesker i butikken, at Folkekirkens Nødhjælp har valgt at sprede de gode tilbud over tre dage. 

Genbrugsbutikken i Skibby fejrer Bæredygtig Black Friday med halv pris på alle varer i butikken den 26., 27. og 28. november. Dog er “Giv en Ged” -gavekort undtaget, 

– Det handler på ingen måde om at udskamme folk, der benytter sig af gode tilbud på Black Friday. Det handler derimod om at tilbyde et klimavenligt alternativ, lyder det fra Birgitte Qvist-Sørensen, der er generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Flere varer end nogensinde
Ingen kommer formentligt til at gå forgæves efter gode tilbud i uge 48. 

For butikken bugner med nye varer, da danskerne har haft tid til at rydde op i skuffer, skabe og garagen i disse corona-tider.

– Vi glæder os til at byde velkommen til tre fantastiske dage med gode tilbud. Det er i forvejen billigt at handle i genbrug, så jeg er sikker på, at vores kunder kommer herfra med favnen fuld af genbrugsguld, spår  Anne-Mette Hvid Mølkjær, butiksleder i genbrugsbutikken.

En præmie til vinderbutikken
Som et ekstra incitament for at fremme genbrug har Folkekirkens Nødhjælp udloddet en præmie til den genbrugsbutik, som har den største stigning i omsætningen disse tre dage.

Den folkekære entertainer Annette Heick har lovet at komme og stå bag disken i vinderbutikken nogle timer i begyndelsen af 2021. Hun er frivillig ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp og hjælper ofte med at sætte fokus på verdens fattigste.

Der er altså flere gode grunde til at kigge forbi butikken i de sidste dage af november. Og som altid går overskuddet fra genbrugstikken til at hjælpe verdens fattigste. 

Deltag i debatten
Share.

About Author