Alment boligbyggeri i gang i Vinge

Alment boligbyggeri i gang i Vinge
VIsualisering: WE Architecture.

Denne gang er det byggeriet af 198 almene boliger, der er påbegyndt. Det er Boligselskabet Vores Bolig med Domea som forretningsfører, der er bygherre og Dansk Boligbyg A/S, der står for opførelsen.

VINGE: Mens Innovater er i fuld gang med at opføre knap 200 boliger og en dagligvarebutik i Vinge, er endnu et stort byggeri skudt i gang.

Det er Boligselskabet Rosenvænget med Domea som forretningsfører, der nu går i gang med opførelsen af 198 almene boliger lige syd for Vinge Station.

Bump på vejen

Byggeriet af almene boliger i Vinge har mødt en del udfordringer undervejs.

Det tidligere boligselskab Rosenvænget (nu Vores Bolig) har kæmpet med både en entreprenør, der gik konkurs og med stigende materialepriser, som har besværliggjort og forsinket byggestarten.

Lejlighederne bliver 2, 3 og 4-værelses i størrelser mellem 70 og 100 m2.

Byggeriet omfatter blandt andet to punkthuse i hhv. 8 og 10 etager.

Beboerne i den kommende bebyggelse får adgang til et parkeringshus, hvori størstedelen af boligselskabets parkeringspladser findes.

Overordnet indeholder hele bebyggelsen fire forskellige bygningstyper: Punkthus, rækkehus, vinkelhus og længehus.

10 etager højt

De 198 boliger bliver placeret i tre boliggrupper, der er placeret forskudt og diagonalt overfor hinanden, men alle i tilknytning til grønne fællesarealer.

Her er der masser af muligheder for at mødes på tværs og blive en del af fællesskabet og bylivet i Vinge, skriver Domea på sin hjemmeside.

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »