Akutbilen er kommet til Skibby

Akutbilen er kommet til Skibby

Tidligere på året placerede Region Hovedstaden en akutbil ved Frederikssund Hospital, som skal forkorte responstiderne i Hornsherred. Fredag den 17. november blev det markeret, at akutbilen nu er kommet til sin endelige placering i Skibby.

SKIBBY: Nordhøj 2 i Skibby. Det er den nye placering for Region Hovedstadens akutbil, der skal sikre kortere responstider for borgerne i Hornsherred.

Den kom til Frederikssund Kommune allerede i juni i år og har indtil nu holdt ved Frederikssund Hospital.

Men nu er den endelige placering på plads, og bilen holder nu permanent i Skibby.

– Jeg er rigtig glad for, at akutbilen nu holder her ved Nordhøj i Skibby. Det giver større tryghed for borgerne i Skibby, Vellerup Sommerby og mange andre steder i Hornsherrred at vide, at hjælpen er hurtigere fremme, hvis uheldet skulle være ude, fastslog borgmester Tina Tving Stauning (A).

Fredag den 17. november mødtes hun med Regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Lars Gaardhøj (A) samt cheflæge for 112 Anders Damm-Hejmdal og paramediciner Frederik Nielsen for at markere, at den nye akutbil nu er placeret og klar til brug i Skibby.

Livreddende førstehjælp

Akutbilen er bemandet af en paramediciner, som kan yde akut hjælp til patienter i deres eget hjem eller direkte på ulykkesstedet.

Bilen er udstyret med alt nødvendigt udstyr til opstart af akut behandling.

Paramedicineren foretager en sundhedsfaglig vurdering på stedet og kan også påbegynde eventuel behandling.

Derudover kan akutbilen og paramedicineren fungere som supplement for det akutte beredskab for eksempel ved hjertestop, hvor der skal ydes akut livsreddende behandling hurtigst muligt.

Har været i aktion

Der er etableret en ladestander til den elektriske akutbil ved Nordhøj i Skibby, ligesom der er indrettet mandskabsrum med mulighed for overnatning til paramedicinerne på Nordhøj.

Dette var de væsentligste forudsætninger for, at bilen kunne placeres i Skibby, som det var tiltænkt.

Nu mangler der blot en carport til akutbilen, som allerede været i aktion i Skibby.

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »