Ældrerådet mangler kandidater

0

Den 16. november skal der vælges et nyt ældreråd i Frederikssund Kommune. Ældrerådet opfordrer flest mulige til at stille op. 

FREDERIKSSUND KOMMUNE: – Det er vigtigt, at så mange som muligt stiller op til valget, så der kommer debat og interesse om valget, lyder det for formand Lissi Gyldendahl. 

– Ved sidste ældrerådsvalg var stemmeprocenten cirka 62 procent. Jeg forventer, at den bliver endnu højere, hvis mange kandidater melder sig på banen.

Nogle af de emner, som under sidste ældrerådsvalg var vigtige for kandidaterne, var budgetter på ældreområdet – aktiviteter for de friske seniorer og busser til alle i kommunen.

– I år forventer jeg, at det er spørgsmål som ”er der plejehjemspladser nok?”  og ”er service for seniorer generelt god nok? ” er det ikke på tide af få lavet en boligstrategi for seniorer” og ”en forebyggelsesstrategi, så vi alle kan holde os i god fysisk form” der bliver debatteret. 

– Men alle spørgsmål, der vedrører seniorerne i kommunen, er i princippet relevante at få sat på dagsordenen. 

Fast høringspart
– Som fast høringspart og talerør for de ældre borgere i kommunen, skal man som ældrerådsmedlem forholde sig til alle forslag i kommunen, der vedrører ældre, forklarer Lissi Gyldendahl.

Det gælder lige fra besparelser i hjemmeplejen, udviklingen på plejehjem og nye ældreboliger til ændringer i den offentlige transport. Vi kan også selv komme med ideer og forslag. 

– Der sker rigtigt meget på ældreområdet i kommunen, og ældrerådets medlemmer skal kunne forholde sig til mange forskellige områder og problemstillinger. Man skal også være indstillet på, at ældrerådet ikke kan tage politiske beslutninger, men alene kan påvirke de beslutninger, kommunen tager ved hjælp af de gode argumenter. 

Alle borgere, der er fyldt 60 år og bor i kommunen, kan stille op som kandidat. 

For yderligere information kontakt formand Lissi Gyldendahl på telefon  2727 7668 eller mail: lgylden@gmail.com.

Deltag i debatten
Share.

About Author