Eksplosiv vækst i søgninger efter brændsel og varmekilder på DBA

Eksplosiv vækst i søgninger efter brændsel og varmekilder på DBA

ENERGI: 1.303 procent. Så meget er søgningerne efter træpiller på DBA eksploderet det seneste år.

Energikrisen får danskerne til at søge på livet løs efter særligt træpiller, brænde, solceller og brændeovne, viser helt nye data fra DBA.

Samtidig giver inflationskrisen anledning til, at danskerne får ekstra penge mellem hænderne ved at sælge ud af de genstande, de ikke længere bruger.

DBA’s Genbrugsindeks viser, at en dansker i gennemsnit kunne tjene 11.671 kroner på sit genbrugsguld.

Langt de fleste danskere har de seneste mange måneder kunnet mærke, hvordan priserne på alt fra smør og mælk til gas og el er steget markant. De øgede udgifter presser danskernes privatøkonomi, og nye tal fra DBA viser tydeligt, at det får søgningerne efter udvalgte genbrugsvarer til at stige eksplosivt.

Højdespringeren i søgninger er træpiller, som danskerne har søgt hele 1.303 procent mere på i september 2022 end i september 2021.

Det efterfølges af brænde, som har oplevet en stigning i søgninger på hele 441 procent i samme periode, mens søgningerne på brændeovne og solceller er steget med henholdsvis 383 procent og 281 procent.

Andre artikler fra denne uge

Åben Have i Skibby


SKIBBY: I anledning af den nationale Klimahandledag 2024, inviterer Marianne Porsborg til en havevandring og snak om, hvad man selv

Læs mere »