Der blev slået rekorder på Fjordtri 2018

Der blev slået rekorder på Fjordtri 2018

Da Kirke Hyllinge IF afholdt det årlige FjordTRI ved Lyndby Strand lørdag den 9. juni, blev der sat rekorder.

LYNDBY: 151 var tilmeldt, 131 startede og 128 gennemførte. Alle tre ting var rekorder for triathlon-løbet, som nu er afholdt seks gange. KHIF havde fået hjælp fra Lejre Havkajak Klub, Lyndby Jollesejlklub og IK Hellas (Roskilde) samt en masse KHIF medlemmer, så cirka 80 personer var kommanderet ud for at hjælpe deltagerne igennem dagens strabadser.
Deltagerne skulle starte med at svømme 750 meter i fjorden, hvorefter de cyklede 20 km på en rundstrækning, som blandt andet bragte dem forbi Lille Karleby, Store Karleby, Jenslev, Kirke Hyllinge, Biltris, Krabbesholm og Sæby, inden de var tilbage ved Lyndby Strand for at tage en fem km løbetur.
Løbet blev vundet af Tobias Dahl Thomsen fra GTC Bulls (Ganløse) i tiden 1 time og 1 sekund, og det var ny rekord. I den forbindelse skal det dog med, at turen i år var lagt udenom bymidten i Kirke Hyllinge for at undgå trafikken der. I stedet kørte man fra Kirke Hyllinge Kirke direkte nordpå ad Elverdamsvej, hvilket er hurtigere.
Den hurtigste kvinde blev Trine Poulsen i tiden 1 time 8 minutter og 24 sekunder.
Stefan Pedersen blev hurtigste mand fra KHIF Tri i tiden 1:02:57, hvilket rakte til en samlet 5. plads, mens hurtigste lokale kvinde blev Pernille Westh i tiden 1:17:42. De to blev samtidig KHIF Tri klubmestre.
Som noget nyt havde FjordTRI stillet deltagende klubber præmier i udsigt til deres klubmesterskaber, hvis de afholdt dem ved dette løb – med mindst 10 deltagende medlemmer. Dette benyttede blandt andet Frederikssund Triathlon Klub sig af med 15 deltagere i deres egen interne konkurrence.
Ud over præmier til det bedste resultater var der også sponsorerede lodtrækningspræmier til deltagerne og hjælperne.
Stævnet blev afviklet i fint vejr og i en god stemning. De mange hjælpere sørgede ikke alene for, at stævnet blev afviklet på bedste vis. De heppede også på deltagerne, så de følte sig godt behandlet, hvilket de også flittigt gav udtryk for efter løbet.
På ruten var der enkelte steder sat trafikofficials ind for at sørge for sikker afvikling af løbet. Det betød, at den øvrige trafik ind imellem blev stoppet med lidt forsinkelser til følge, og det tog langt størstedelen af trafikanterne med godt humør.
Næste FjordTRI bliver afholdt lørdag den 8. juni 2019, hvor tilmeldingen er åben med en god pris det første par uger – p.t. med 18 tilmeldte.

Andre artikler fra denne uge

Åben Have i Skibby


SKIBBY: I anledning af den nationale Klimahandledag 2024, inviterer Marianne Porsborg til en havevandring og snak om, hvad man selv

Læs mere »