80 år

0

KIRKE HYLLINGE: Naturens muntre søn, journalist, kommunikationsrådgiver, globetrotter og forfatter Aage Krogsdam, der stammer fra Rørby og nu bor på Egebregnen 13 i Kirke Hylling fylder mandag den 1. august 80 år.

Selvom alderen er til en pensionisttilværelse, så er det fjernt for Aage at blive fuldtidspensionist. Han skal hele tiden beskæftige sig med det han allerbedst kan lide nemlig at skive, formidle, rejse, m.v. , fortæller sønnen Lars Krogsdam.

Aage Krogsdam fik studentereksamen i 1969 og startede umiddelbart efter som journalistelev på Frederiksborg Amts Avis i Hillerød. Derefter gik turen i 1973 til Cypern, hvor han i 1½ år var presseofficer med rang af kaptajn ved FNs fredsbevarende styrker UNFICYP.

I 1976 startede han i informationsafdelingen på Andelsslagteriernes Fælleskontor, hvor han i et par år var leder af afdelingen. I årene fra 1981 til 1987 var han viceinformationschef ved de Forenede Bryggerier efterfulgt af seks år som pressechef i DLG og redaktør af magasinet ”Produktion”. I 1993 blev han Danmarks Jægerforbunds første presse- og informationschef.

Siden 1999 har Aage Krogsdam været freelancer med eget pressebureau under navnet Krogsdam Info.Fra 2005 til 2007 arbejdede han som journalist på Lokalavisen i Stenløse.

Gennem årene har Aage Krogsdam rejst verden rundt ikke mindst i 15 år som rejseleder i Gislev Rejser og Vitus Rejse. Også som landbrugsjournalist har han gennem mere end 40 år formidlet viden om udenlandsk landbrug i stort set alle danske landbrugsmedier. Ligeledes har han gennem mere end 60 år engageret sig i partiet Venstre..

Aage Krogsdam er stadig aktiv med at skrive og rådgive om PR, og de sidste 16 år har han været medlem af bestyrelsen for foreningen Danske Rejsejournalister, hvor han er kasserer og sekretariatschef.

Desuden rejser han stadig og skriver om rejser, landbrug, fødevarer og jagt. Såelvom han har lagt haglbøssen og riflen på hylden skriver han stadig om aktuelle ting i jagtbladet Jagt Vildt og Våben.

Trods de mange gøremål har Aage Krogsdam siden 1978 skrevet syv bøger.

Kirke Hyllinge

Share.

About Author

Avatar photo