100 procent elektrisk Aiways U5 Premium

100 procent elektrisk Aiways U5 Premium
Claus Møller hos Birthe & Mogens Kloe ApS forhandler både Suzuki og den kinesiske el-bil AIWAYS 5.

FREDERIKSSUND: Den elektriske Aiways U5 er en avanceret elbil med klimastyring af batteriet til gavn for rækkevidde og batteriets levetid.

Batteriet af litium-ion typen er opbygget af 24 moduler med battericeller, der kommer fra en af de førende producenter af battericeller i verden – kinesiske CATL, der også er leverandør til europæiske og amerikanske producenter af elbiler.

Kapaciteten i batteriet er 63 kWh – nok til 400+ kilometers kørsel.

3-faset lader er standardudstyr på Aiways U5. Med 3-faset lader kan man oplade til næsten 60 kilometers kørsel på en time fra en 11 kW hjemmelader.

Avanceret teknologi

I modsætning til andre bilbatterier har den elektriske SUV Aiways U5 en patenteret sandwichstruktur.

Konstruktionen består blandt andet af en isoleringsskærm mellem batterimodulet og kølepladen, som adskiller ”tørzone” (batterimodul) fra ”vådzone” (køleplade).

Konstruktionen sikrer, at kølevæsken omkring batteriet ikke trænger ind til battericellerne i tilfælde af en alvorlig ulykke og mindsker dermed risikoen for kortslutninger.

Effektiv køling og forvarmning øger batteriets levetid og effektivitet, og sikrer større kapacitet og dermed en øget rækkevidde.

Med denne konstruktion er det muligt, selv efter otte år, at levere mindst 75 pct. af den oprindelige kapacitet.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »