Vi skal nok nå i mål, Jørgen

Vi skal nok nå i mål, Jørgen

Af Tina Tving Staunig
Borgmester

Byrådsmedlem for Venstre, Jørgen Bech, er igen på krigsstien, og denne gang handler det om de budgetproblemer for indeværende år, som vi arbejder politisk på at løse i øjeblikket.

For det første påstår Jørgen Bech, at Byrådet først blev orienteret om budgetudfordringerne, efter at jeg udtalte mig til pressen.

Det er jo ikke korrekt, og det ville have klædt Jørgen Bech at have styr på fakta her.

Samtidig med offentliggørelsen af Økonomiudvalgsdagsordenen i fredags blev Byrådet orienteret om budgetudforingerne gennem den pressemeddelelse, som netop var blevet udsendt. Og af gode grunde bliver mit citat om budgetudfordringerne derfor først optaget i pressen noget senere.

For det andet ved Jørgen Bech så udmærket godt, at vi – i lighed med mange af landets øvrige kommuner – har nogle budgetudfordringer, som vi skal have løst.

Jørgen Bech sidder således i det politiske udvalg, Skole, klub og SFO, som nu over to udvalgsmøder i februar og marts måned har drøftet udgiftspresset på specialundervisningsområdet.

Dette udgiftspres skal vi tage alvorligt samt finde en vej til at finansiere budgetproblemet.

For det tredje kan jeg glæde Jørgen Bech med at oplyse, at vi på onsdagens møde i Økonomiudvalget havde en rigtig god og konstruktiv drøftelse af budgetudfordringerne, herunder ikke mindst, hvordan vi løser dem.

Et enigt Økonomiudvalg anbefaler til Byrådets møde en klar retning for, hvordan budgetproblemerne skal løses.

Og jeg oplevede til min tilfredshed, at Jørgen Bechs to partikolleger i Økonomiudvalget, bakker op om denne linje.

Så vi skal nok nå i mål, Jørgen og på baggrund af enigheden i Økonomiudvalget i går forventer jeg også, at Byrådet på onsdag bakker om anbefalingerne til håndtering af budgetproblemerne.

Dette er rettidig omhu, og som borgmester kan jeg kun være tilfreds med, at vi dermed kan fastholde den brede politiske enighed om økonomien, som vi havde ved vedtagelsen af budget 2023 i efteråret 2022.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »