Ugens klumme af Morten Kremmer

0

Klummen er et fast indslag i Hornsherred Lokalavis, hvor vi har givet pennen fri til en gruppe mennesker, der har det til fælles, at de alle på den ene eller den anden måde er rodfæstet i Hornsherred. Det er avisens faste holdeplads for markante meninger og gode personhistorier, alle med udgangspunkt i ugens skribent, men først og fremmest med Horrensherred i centrum.

Udviklingens fjende

Jeg har regnet på det mange gange. Resultatet er det samme hver gang og alligevel vælger jeg at ignorere det. Min daglige køretur til min arbejdsplads i Søborg kan gøres af (mindst) to forskellige veje, og den ene er 5-8 minutter hurtigere end den anden fordi den udnytter nye veje og den nye bro. Alligevel kører jeg troligt ned om Roskilde hver morgen og samme vej hjem. Det er ikke fordi det koster penge at køre over broen, selvom det er irriterende. Det er fordi det er en vane. 

På samme måde blev jeg i weekenden coronatestet på det sædvanlige sted – og ikke på det nye teststed i Skibby som ellers har åbent om søndagen. Det passede lige bedre ind i logistikken tænkte jeg. Men i virkeligheden havde det nok været lettere at få det klaret tæt på, i Skibby.

Det er jo ikke fordi jeg ikke er glad for udvikling og fornyelse. Tværtimod. Jeg har både på den her side og mange andre steder talt om hvor vigtigt det er vi bliver ved med at udvikle for at forhindre afvikling. Og det mener jeg. Jeg bruger endda en del timer på at bidrage frivilligt til den udvikling. Det er da et paradoks at bruge en del af sin fritid på at deltage i at udvikle vores lokalområde – og så glemme at bruge de nye faciliteter bagefter. 

Vanens magt er stor. Den vej ned omkring Roskilde den er også god, motorvej meget af vejen og ingen lyskryds. Det kan sagtens være det stadig er den bedste løsning for mig. Pointen er jeg ikke ved det, for jeg har ikke prøvet det af.

Med til udvikling hører også at udfordre det eksisterende. At tro på der findes noget som er endnu bedre end som allerede er. Det er gået op for mig, at det gælder også på det helt personlige plan hvor pendle ruter og test rutiner befinder sig. 

Det handler altså om at blive ved med at være i bevægelse. Som en muskel vi skal holde fleksibel og smidig, ikke stiv og stillestående. Og samtidig skal vi sikre benene er solidt plantet i jorden, og ikke bare kaste sig over alt nyt siger de. Det er ikke let, vel?

Jeg tror jeg vælger at tro på vi skal udvikle med omtanke og være nysgerrige på det nye. 

Jeg prøver ihvertfald den anden vej til arbejde i morgen.

Morten Kremmer er formand for Skibby Aktive for Fjordlandet

Deltag i debatten
Share.

About Author