Trudsholm Gods åbner på Herregårdenes Dag

0

Tredje søndag i august slår Trudsholm Gods dørene op for offentligheden med rundvisninger indendørs og udendørs.

KIRKE SONNERUP: Hushovmesteren står i spidsen for rundvisningerne i hovedbygningen på Trudsholm Gods søndag den 16. august. Denne dag åbner en lang række godser og herregårde, der normalt er lukket for offentligheden, i anledning af Herregårdenes Dag.

På Trudsholm Gods viser hushovmester Hans Henning Pedersen rundt i den gamle hovedbygning fra 1551. Han kender mange gode historier om den gamle hovedbygnings tidligere beboere, hvoraf de sidste flyttede i 1980. 

Udendørs viser en arkitekt, hvad de bygningsarkæologiske undersøgelser har vist gennem tiden.

Derudover er der mulighed for at nyde parken, spille gamle udendørs spil og poppe popcorn over bål i åbningstiden fra klokken 15-19.

Romantisk forfald og topmoderne køkken
Hestestalden har denne vinter gennemgået en omfattende renovering og har nu et topmoderne produktionskøkken og plads til 120 spisende gæster. 

Ellers er Trudsholm Gods kendt for sit romantiske forfald, men det gælder altså kun for hovedbygningen nu.

– Tåler man ikke puds i kaffen, så skal man holde sin fest et andet sted, plejer godsejer Johan Scheel at sige. Men tilføjelsen plejer også at være, at stedet er førende på romantisk forfald.

Hvilken tidligere ejer med familiære forbindelser til salmedigteren Grundtvig, der druknede i voldgraven, og hvem, der ellers har boet i huset er noget af det, man kan høre om, hvis man deltager i rundvisningen i hovedbygningen.

 

IMG_9567 - Version 2
Deltag i debatten
Share.

About Author