To 18-årige søges til kongelig gallafest

To 18-årige søges til kongelig gallafest
Foto: Franne Voigt ©

FREDERIKSSUND KOMMUNE: I anledningen af H.K.H. Prins Christians 18-års fødselsdag, søndag den 15. oktober, afholder Kongehuset et gallataffel på Christiansborg Slot den 15. oktober fra klokken 17 til 22.

Det er Kongehusets ønske, at gallataflets deltagere blandt andet skal være unge, der repræsenterer hele landet og dets mangfoldighed.

Gallataflet er Kongehusets hovedbegivenhed i fejringen af Prins Christian, og der er lagt op til en stor fest med festlig påklædning, middag og dans.

Hofmarskallatet har derfor bedt alle kommuner i Danmark om at finde to 18-årige af forskelligt køn, der kan deltage i gallataflet.

18-årige bosiddende i Frederikssund Kommune kan ansøge på kommunens hjemmeside.

Kommunen skal have modtaget ansøgningen senest mandag den 4. september, hvorefter der vil blive trukket lod om de to pladser den 6. september.

De to udvalgte får direkte besked fra Frederikssund Kommune.

Det betyder, at hvis man ikke har hørt noget efter den 6. september, så er man ikke blevet udvalgt.

Praktiske informationer

De to udvalgte vil senere modtage en direkte invitation fra Kongehuset samt information om præcist ankomsttidspunkt og andre praktiske forhold.

Det er tanken at lave nogle opsamlingspunkter rundt om i landet, hvorfra Kongehuset stiller busser til rådighed for transport.

Når festen er færdig, vil busserne køre tilbage til udgangspunktet.

Stor opmærksomhed

Frederikssund Kommune gør opmærksom på, at Gallataflet er en begivenhed med stor offentlig og mediemæssig interesse.

Frederikssund Kommune har allerede fået henvendelser fra medier, der ønsker at omtale udvælgelsen af de to 18-årige deltagere, og man må derfor forvente, at pressen henvender sig.

Andre artikler fra denne uge

Husmændene på Egholmmarken


Af Historisk Vejleder for Nationalpark ”Skjoldungernes Land”Karl-Johan Rubæk Gershøj Havnevej 9 4070 Kirke Hyllinge KIRKE HYLLINGE: Efter Reformationen i 1536,

Læs mere »

Kropsfikseret læsning


Af kulturformidler Signe Schroll Feldmeier Frederikssund Bibliotekerne i samarbejde med eReolen LITTERATUR: Siden 10’erne har mange danske forfattere haft et

Læs mere »