Tang er flyttet til Holtensminde

Tang er flyttet til Holtensminde

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Af Conny Probst

HOLTENSMINDE: Efter at have haft base på Selsø Gods på Selsøvej 30B i en årrække, har Jane Tang valgt at rykke teltpælene op og flytte til Holtensmindevej 54. Både med den private del og med hende indretnings- og livsstilsforretninger:  TANG.Myway og Gyngehesten.

Bag det første navn gemmer der sig både et galleri, hvor forskellige kunstnere året rundt udstiller deres malerier og kreative TANG, hvor Jane Tang re-designer møbler, der ved hjælp af hendes tekniske snilde og forskellige maleteknikker genvinder der ære og værdighed – og får et helt nyt og unikt udtryk. 

– Folk skal komme her og hygge sig. Sætte sig ned og slappe af, siger Jane Tang, mens hun viser rundt i galleriet, hvor fem kunstnere pt. udstiller.

– Det er ikke bare et galleri. Det skal gerne være en oplevelse, hvor malerierne og mine re-designede møbler spiller sammen. 

– Jeg tager ikke noget ind, som jeg ikke selv kan lide. Og som hovedregel hænger kunstnerne her minimum to måneder. For det første har jeg kun åbent om søndagen – og efter aftale – og for det andet er det et kæmpe arbejde at få tingene til at passe sammen.

Råt, rystikt og hyggeligt
Lukker man ladeporten op ind til Gyngehesten, bliver man mødt af et stort udvalg inden for landstil og livsstil i forskellige prislejer samt forskellige former for lokale delikatesser.

– Det er vigtigt for mig at støtte andre små selvstændige. Jeg har blandt andet øl fra en uddannet brygmester i Venslev og likører fra Kyndeløse.

Jane Tang er glad for at være flyttet ud til Holtensminde.

– Området er meget smukt. Fra gården går der en sti direkte ned til Gershøj Havn, og der er gode muligheder for at gå ture i skoven og rundt på de omkringliggende stier i området. Der ligger også et andet galleri herude, og så er der Gershøj Kro og Strandhotel. Så der er meget at køre efter.

Søndag den 26. april føjer Jane Tang endnu en grund til at lægge turen omkring Holtensminde: Olufs Is.

– Det er friske, håndlavede italienske ispinde. Først laves ismassen, så bliver de vendt i en eller anden slags chokolade og derefter overdrysset med krymmel. Det er en ægte gelato baseret mere på mælk end på fløde. Det giver et mindre fedtindhold end normale industri-ispinde, fortæller Jane Tang, der glæder sig til selv at kunne sætte tænderne i Olufs Is og til at kunne tilbyde dem til søndagsgæsterne. 

Fotos: Steen Westh[/vc_column_text][vc_gallery interval=”3″ images=”42476,42477,42478″ img_size=”800 x 400 pixel”][/vc_column][/vc_row]

Andre artikler fra denne uge