Street art kunstneren Stangdennis

Street art kunstneren Stangdennis
Stangdennis i udstillingen. Foto: Camilla Hultén

Gadekunsten rykker indenfor, når Rejsestalden viser street art kunstneren Stangdennis´ forunderlige og skæve univers.

JÆGERSPRIS: – Man kan helt sikkert forvente en anderledes udstilling, end hvad man hidtil har kunnet opleve i Rejsestalden. Sådan lyder det fra Stangdennis, gadekunstneren, der helst ikke vil kaldes kunstner, om sin udstilling i Rejsestalden.

Og det er noget af et scoop for stedet, for det er kun anden gang, Stangdennis udstiller.

Er man typen, der lægger mærke til alle de små klistermærker, som tit er klistret på lygtepæle, skraldespande o.l. rundt omkring i byer og gader? Så har man muligvis også lagt mærke til klistermærker med to pindemænd, der spiller stangtennis? Og så er det sikkert også Stangdennis, der har været på spil.

– Han er ikke ret kendt blandt 40+, fortæller Camilla Hultén Fruelund, der blandt andet varetager udstillingerne i huset.

– Til Blå Nat var mange af de unge helt oppe at køre over, at han var til stede, og at vi har en udstilling med ham. Der blev taget mange fanfotos og skrevet mange autografer, fortæller Fruelund og fortsætter:

– Vi oplevede noget ret sjovt den allerførste dag kunstneren besøgte Rejsestalden. Han var lige stået ud af sin bil og var i gang med at sætte sit tag (et klistermærke) på en pæl på parkeringspladsen, da en mor med to børn kommer smilende imod ham.

– Det er simpelthen løgn, udbrød hun. Vi er lige flyttet fra Nørrebro til Jægerspris og så er du også her. Det er for fedt.

Stangdennis startede som stangtennis. Som piktogrammet med de to pindemænd, der spiller stangtennis. Lige siden 1999 har han reklameret for sportsgrenen, lige meget hvor i verden han end har været.

Med tiden har de to pindemænd udviklet sig til et spraglet, sjovt og skørt univers af alle mulige former for udtryk.

For eksempel har han stillet op til valg med valgplakater og det hele – kun for sjov.

Nogle vil måske kalde det, han laver, for kunst, street art, eller noget andet. Selv vil han ikke kaldes kunstner.

Der er gratis adgang til udstillingen helt frem til den 1. september.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »