Stenalderjægerens paradis

Stenalderjægerens paradis

JÆGERSPRIS: Områderne i og omkring Roskilde fjord har været central for arkæologerne, så længe den arkæologiske forskning i stenalderen har eksisteret. Frederikssund Museum, Færgegården inviterer 13. maj til endnu et foredrag med afsæt i arkæologien i lokalområdet og ved Roskilde fjord. Denne gang om stenalderforskningens historie. 

For cirka 9.000 år siden trængte saltvand fra Kattegat ind i den lavtliggende floddal, der på dette tidspunkt afvandede store dele af Nordsjælland. Herved blev det tidligere flod- og sølandskab omdannet til Roskilde Fjord. 

Gennem de følgende cirka 3.000 år udviklede dette dynamiske landskab sig til at blive stenalderjægernes foretrukne opholdssted, på grund af de gode muligheder for blandt andet jagt og fiskeri.

Da udforskningen af jægerstenalderen tog sin spæde begyndelse for godt 150 år siden, var Roskilde Fjord derfor et helt naturligt valg for datidens arkæologer. Her kunne de gøre mange fund, som vidnede om stenalderfolket levevis. 

Foredraget vil give et historisk overblik over forskningshistorien, fra de første spæde undersøgelser i 1840’erne og frem til i dag. Med særligt fokus på de arkæologiske undersøgelser, der er foretaget af Færgegårdens arkæologer.

Foredragsholder: Søren A. Sørensen, Museum Lolland-Falster. Den 13. maj klokken 19 til 21. Museet åbner klokken 18.

Andre artikler fra denne uge

Åben Have i Skibby


SKIBBY: I anledning af den nationale Klimahandledag 2024, inviterer Marianne Porsborg til en havevandring og snak om, hvad man selv

Læs mere »